Desert Classic – Round Two

Tournytt

Förbryllad Mickelson i ledning

"Jag känner mig obekväm just nu"

Text: Martin Strömberg • 2019-01-19 Uppdaterad 2019-12-12

Det är alltid svårt att följa upp en riktig kanonrond.

Men Phil Mickelson gjorde ett hyggligt jobb när han tog sig runt på 68 slag på Nicklaus Tournament Course andra ronden efter sin superba 60-rond på La Quinta på torsdagen.

– Det har varit två roliga ronder men skillnaden idag var att jag inte puttade i närheten av lika bra som första ronden, sa Phil efter ronden.

Han inledde på tionde hålet och efter två snabba birdies kom en dubbelbogey på hans nionde hål (banans 18:e) som bromsade upp ronden. Men avslutningen med fyra birdies sista fem räddade dagen.

– Riktigt skönt att få göra lite birdies på slutet och hoppas verkligen att spelet håller i sig i helgen.

 

Förbryllad Mickelson i ledning

 

Som alla säkert vet vid det här laget har de nya reglerna införts sedan den 1:a januari och Phil Mickelson testade att putta med flaggan i ett par gånger under fredagens rond.

– Det kändes väldigt märkligt och jag var orolig att bollen skulle studsa iväg från hål. Jag har inte hunnit sätta mig in i de nya reglerna tillräckligt bra och det känns faktiskt obekvämt att inte riktigt veta vad man får och inte får göra. Jag har haft planer på att läsa igenom allt men har helt enkelt inte hunnit ännu.

På andraplats inför helgens spel av Desert Classic finns Curtis Luck, som med sina 14 under par (64-66) är två slag bakom Mickelson.

Titelförsvararen, spanjoren Jon Rahm, är fyra slag från ledning på en delad femteplats (66-66).

Ingen svensk deltar den här veckan.


Text: Martin Strömberg • 2019-01-19
TournyttCurtis LuckJon RahmPGA TourPhil MickelsonTournytt
Scroll to Top