Tournytt

Harmonisk Ko jagar nya segrar

Lydia Ko har haft en lugn försäsong. Det hoppas hon ska göra att framgångarna från 2018 bara fortsätter.

Av Jesper Johansson • 2019-01-16

Tidigare världsettan Lydia Ko är redo för kommande golfsäsong. Nyzeeländskan har till i år inte behövt anpassa sig till några större förändringar, vilket hon menar varit en fördel.

Både 2016 och 2017 handlade Kos försäsong antingen om att spela in sin nya utrustning eller lära känna en ny caddie. 2018 behövdes inga förändringar göras och det innebar direkt att on vann igen. Efter segern i april 2018 blev det flera topp 10-placeringar och nu är Lydia Ko inställd på ett ännu bättre år.
– Jag tog de besuluten för att jag trodde att de skulle hjälpa mig. Det fungerade kanske inte direkt men jag ångrar ingenting, säger Ko till LPGA Tours hemsida.

I veckan deltar hon i årets första tävling på touren, Tournament of Champions. Det är första gången tävlingen spelas och vinnarna från 2017 och 2018 får vara med och spela. Alla proffsen spelar tillsammans med kändisar och den lite mer avslappnade vibben och det mindre startfältet är något Ko trivs med, då hon inte har allt för höga förväntningar under årets första tävling.
– Jag ser fram emot den här veckan, säger Ko.

I startfältet bestående av 26 spelare hittar vi två svenskor. Både Pernilla Lindberg och Anna Nordqvist har kvalificerat sig till tävlingen som spelas på Lake Buena Vista i Florida.


Scroll to Top