Cajsa Persson and Linda wessberg of Sweden with their gold medals and trophy

Tournytt

Kan bli svensk dubbelseger i Abu Dhabi

Ifjol vann de EM tillsammans. Nu kan Cajsa Persson och Linda Wessberg vinna varsin tävling – samtidigt.

Text: CM Hellsten • 2019-01-11

Fatima Bint Mubarak Ladies Open är årets första tävling på Ladies European Tour. Saadiyat Beach Golf Links strandnära läge alldeles intill havet gör att det kan blåsa rejält ute på banan.
Vindarna var starka under fredagen.


Nytt tävlingsformat i säsongspremiären

En som behärskade förutsättningarna var Cajsa Persson.
Hon noterade 71 slag (-1) och efter sitt morgonpass delade småländskan ledningen i klubbhuset tillsammans med norskan Marianne Skarpnord.
Den skandinaviska duon är -3 totalt.
– Det var roligt där ute och banan är fantastisk. Jag fick kämpa en del under första nio och gjorde en dubbelbogey. Jag sa till min caddie att jag måste hitta rätt tempo och försöka komma in i rytmen igen på vägen in. Jag spelar som bäst när jag är fokuserad. Jag föredrar att spela utan vind – men jag gillar ändå situationen, säger Cajsa Persson till LET.

25-åringen från Jönköping var med i det svenska lag som tog guld i European Team Golf Championships på Gleneagles ifjol.
– En första individuell LET-seger skulle betyda så mycket. Linda Wessberg och jag hade väldigt roligt under EM-veckan och jag har nytta av den erfarenheten nu, säger Cajsa Persson till LET.

Kan bli svensk dubbelseger i Abu Dhabi

Fatima Bint Mubarak Ladies Open är inte bara en individuell tävling utan parallellt arrangeras även en lagtävling där de 56 proffsen bildar lag med lika många amatörer.
Team Linda Wessberg toppar den resultatlistan inför lördagens avslutning.

Det kan alltså bli svensk dubbelseger i Abu Dhabi.

Kan bli svensk dubbelseger i Abu Dhabi


Text: CM Hellsten • 2019-01-11
TournyttCajsa PerssonLadies European TourLinda WessbergTournytt
Scroll to Top