Tournytt

”Jag var en 30-årig man som puttade med en sopborste”

Adam Scott har bestämt sig. Under 2019 puttar australiern med flaggan kvar i hålet – oavsett tid och plats.

Av Jesper Johansson • 2019-01-11

En het snackis inom golfvärlden för tillfället är de nya reglerna. Flera proffs har diskuterat de stora förändringarna och bland annat de nya droppreglerna diskuteras flitigt.

Jordan Spieth är en av de spelare som inte tycker att förändringarna är bra.
– Jag förstår mig inte riktigt på den nya droppregeln. Du ska droppa från knähöjd, men vad är fördelen med att droppa från axelhöjd? Det är förmodligen en nackdel – så varför kan du inte få fortsätta göra det om du vill. Jag tycker att man borde få kunna göra det. Den nya regeln känns frustrerande och gör ingen nytta, säger Jordan Spieth enligt Golf Digest.

En annan regel som diskuteras är att man från och med 1 januari 2019 får putta med flaggan kvar i hålet. Tidigt meddelade Bryson DeChambeau att han planerar att putta med flaggan kvar i hålet då det, enligt honom, gör golfhålet större.

DeChambeau spelar med flaggan i hål 2019

Samtidigt säger spelare som Justin Thomas att det inte känns rätt att putta med flaggan kvar i hålet och därför kommer han inte att använda sig av flaggan när han puttar.

En annan spelare har nu också uttalat sig om flaggregeln. Adam Scott sa till medier på Hawaii att han kommer lämna kvar flaggan i hålet. Oavsett när och var han puttar.
– Som alla vet är jag inte en person som bryr mig så mycket om utseende. Jag var en 30-årig man som puttade med en sopborste, sa Scott till journalister på plats.


Sopborsten Adam Scott syftar till är han hakputter som bland annat hjälpte honom att vinna The Masters 2013. Australiern kan alltså, om tillfället ges, avgöra en ny major med en putt – där flaggan sitter kvar i hålet.


Scroll to Top