Tournytt

Rahm fick lektion av Tiger – vann sedan hans tävling

Jon Rahm vann Hero World Challenge med Tiger Woods tävling med fyra slags marginal. Kanske var det tack vare amerikanens tips till spanjoren.

Jesper Johansson • 2018-12-03

Jon Rahm vann helgens Hero World Challenge efter ett strålande spel från tee till green. Och det kanske var hans enda sätt att vinna, då spanjoren berättat att han inte är speciellt bra på att putta på Bermuda-gräs, som används på Bahamas-banan. 

Jon Rahm defilerade hem Hero World Challenge

Faktum är att Jon Rahm själv hade insett att han behövde lära sig putta på grästypen och beslutade sig därför för att ta hjälp av en av de bästa genom tiderna – Tiger Woods.

Inför en runda av Tour Championship på East Lake frågade han amerikanen, som senare vann den tävlingen.
– Han puttade intill mig och jag frågade honom, eftersom jag inte är så bra på att putta på Bermuda, ’Tiger, kan du lära mig att putta på Bermuda?’, sa Rahm efter det sista varvet.

Tiger Woods hade först skrattat men gav sedan ett råd:
– ”Det handlar bara om känsla”, sa Rahm att Tiger Woods hade svarat.

Stenson kopierade legendens bedrift

När prisutdelningen skedde på söndagen var det Tiger Woods som delade ut pokalen, eftersom han är värd för Hero World Challenge.
– Woods sa till mig, ’Det där var ett ganska bra resultat med tanke på att du inte kan putta på Bermuda-greener’, sa Rahm efteråt.

Spanjoren själv menar dock att han fortfarande inte kan putta på Bermuda-gräs. Istället menar han att slagen från tee till green var näst intill fläckfria, vilket renderade i en fyra slag stor seger.
– Jag svarade ’du borde kolla på min statistik för det var bara bollträff, jag tror jag bara satte en putt utanför tre meter men jag missade inte ett enda slag de sista tre dagarna’.
– Jag vet inte om han trodde på mig men så var det i alla fall.


Scroll to Top