Tournytt

Tiger självkritisk mot sitt egna tävlingsupplägg

"Min kropp är inte tränad för att kunna tävla så här mycket"

Daniel Eriksson • 2018-12-02

Står man som värd för en tävling vill man ju inte gärna stjäla fokus från gästerna man bjudit dit. Så kan man sammanfatta Tigers prestation i sin inbjudningstävling Hero World Challenge, där 14 av världens 20 bästa golfare samlades på Bahamas. 

Den forne världsettan var aldrig med på den övre halvan av tävlingen och avslutade på samma sätt som han inledde tävlingen – med en trött 73:a. Med det klättrade han precis förbi Hideki Matsuyama och undvek därmed jumboplatsen. 

– Jag ska inte ljuga, det råder nämligen ingen tvekan om att jag har spelat alldeles för mycket golf under de avslutande månaderna av det här året. 

– Det har varit en större ansträngning än vad min kropp mäktat med och jag har inte varit fysiskt förberedd på den ansträngningen det är att tävla så pass mycket. Min kropp är inte tränad för att klara av den belastningen och jag kommer ändra en del i mitt upplägg för 2019. 

Tiger Woods skadad igen?

En inte alltför vild gissning är att Tiger gör sin första tävlingsstart i Farmers Insurance Open på Torrey Pines i slutet av januari. 

Den som väntar på något gott…


Scroll to Top