AfrAsia Bank Mauritius Open – Previews

Aldrig varit topp10 på ET – spelar för vinst

Svenskarna en bra bit efter inför avslutningen på Mauritius

Text: Daniel Eriksson • 2018-12-01 Uppdaterad 2019-12-12

Justin Harding har sju segrar på Sunshine Tour samt två vinster på Asian Tour att skrya med. Men trots att sydafrikanen är inne på sin nionde säsong med hyggligt regelbundna Europatour-tävlingar har han aldrig slutat bland de tio främsta. 

Faktum är att förra veckans 14:e plats i Hong Kong är hans främsta placering hittills. 

Med tanke på den annalkande formen kommer det väl inte helt som en blixt från klar himmel att han går ut i ledarboll tillsammans med amerikanen – tillika ledaren efter två varv – Kurt Kitayama. 

– Jag brukar inte tänka på så mycket när jag spelar, men den här rundan kunde jag inte låta bli att tänka på hur bra jag faktiskt spelade. Helt ärligt, det kändes som jag kunde göra birdie på alla de första 13 hålen, säger en mycket nöjd Harding när han intervjuas direkt efter rundan. 


Duon leder Afrasia Bank Mauritius Open med tre slag före en trio anförda av indiern Seenappa Chikkarangappa, som var allt annat än nöjd med publikens agerande vid sitt utslag på 16:e hålet. 

För svenskt vidkommande såg det länge bra ut för Malcolm Kokocinski. När han vände efter nio hål låg han två under för dagen och -8 totalt, vilket var ett utmärkt slagläge inför fortsättningen. Men en blytung trippel på det svåra 14:e hålet och två bogeys grusade alla sådana planer. Istället parkerar den 27-årige skåningen på delad 37:e plats med sina -4 totalt. 

Aldrig varit topp10 på ET - spelar för vinst

Ett slag bättre är Christofer Blomstrand som inte heller han hade något vidare medflyt under ”Moving Day”. 17 par och 1 bogey räcker till delad 32:a plats. 

Aldrig varit topp10 på ET - spelar för vinst

Philip Eriksson är tredje svensk som klarade cutten. En tung inledning på varvet innebar 6 bogeys, 5 par och 2 bogeys inför hål 14 till 16 som är det klart tuffaste partiet på Four Seasons Golf Club. Men där stoppade Hallstavikgolfaren blödningen och drämde i med två birdies istället. Två under par totalt räcker till en delad 50:e plats inför avgörandet. 

Aldrig varit topp10 på ET - spelar för vinst


Text: Daniel Eriksson • 2018-12-01
TournyttChristofer BlomstrandEuropean TourMalcolm KokocinskiPhilip ErikssonTournytt
Rulla till toppen