Hero World Challenge – Previews

Tournytt

”Jag betalar en halv miljon och bär din bag”

Hur mycket skulle du betala för att få vara Tiger Woods caddie?

Daniel Eriksson • 2018-12-01

För gemene man är 484 855 kronor en hiskelig summa pengar. För den kan du köpa en splitter ny, sportutrustad bil av bättre märke, en trerummare med kakelugn i centrala Skara eller varför inte 9 697 stycken bingolotter till uppesittarkvällen dagen innan jultomten kommer på besök i slutet av denna månad. 

Eller så kan du göra som Jim Williams, hala fram den nätta summan av en halv miljon kronor för att få nöjet att bära runt Tigers bag under 18 hål av ProAm-tävlingen till Hero World Challenge på Bahamas.  

”Tiger behandlade mig som en slav”

Det var just precis vad VD:n på KSA Lightning & Controls gjorde under en välgörenhetsaktionen Tiger Jam i Las Vegas tidigare i år, ett bud ingen annan kunde matcha.

– Du kan gissa att jag fått många gliringar från diverse golfpolare hemma på golfklubben. “Du brukar ju inte ens orka bära din bad från parkeringen till golfbilen” är det flera som sagt åt mig. Det pågår till och med en inofficiell vadslagning hur många hål jag ska orka bära bagen, där under 9 hål var det vanligaste tipset.”

Hur det gick för 12,1 handikapparen i sin caddie-debut? Samtliga 18 hål avklarades, utan minsta problem. 

– Det har varit en helt sagolikt bra dag. Tiger var otroligt trevlig, fruktansvärt lätt att prata med. Vi snackade om golf, barn, familjeliv, ja allt möjligt. Samtalet under rundan flöt på betydligt bättre än jag trodde på förhand. 

Tiger bryter med Williams

Med tanke på att dessa tourbagar inte är direkt fjäderlätta får vi lov att lyfta på hatten för Williams prestation. Och huvudpersonen själv ångrar inte sin investering för en sekund.

– Det var verkligen en sån där “en gång i livet”-grej att göra…så till vida jag inte lägger in ett bud på välgörenhetsaktionen nästa år igen…”


Scroll to Top