5de3f43804aa0

Östgötaklubben anordnade KM – i november

Landeryds Golfklubb kommer i år för första gången ha sommargreener öppna på sin korthålsbana året runt. Det firade dem med ett klubbmästerskap – i slutet av november.

Text: Jesper Johansson • 2018-11-22 Uppdaterad 2019-12-12

På Lanneryds Golfklubb utanför Linköping har ett ovanligt klubbmästerskap avgjorts.
I slutet av november har klubben avgjort klubbmästerskapet på sin korthålsbana.
Laderyds korthålsbana har sju hål och är ungefär 500 meter lång. För att skapa en lite längre aktivitet innebar ett deltagande i klubbmästerskapet tre varv på banan.
Enligt Björn Sturehed, klubbdirektör på Landeryds Golfklubb, var den här tävlingen ett startskott.
– Vi har från och med i år bestämt att banan ska vara öppen året runt med sommargreener. Det var en av anledningarna till att vi valde att ha denna tävling så sent på året, säger han till svenskgolf.se/wp.

Klubben har också beslutat att greenerna på korthålsbanan ska skötas som de övriga greenerna på klubben. Därför tror Sturehed att klubben i framtiden kommer ha fler tävlingar på den lilla banan.
– Vi hade för några år sedan en mer informell tävling men nu har vi satt riktlinjerna för hur vi ska fortsätta att utveckla denna tävling till att vara årligt återkommande. Vi har inte haft så många tävlingar där genom åren men nu har vi beslutat att greenerna ska skötas som de övriga här, säger Sturehed.

Totalt var det 45 spelare som deltog i tävlingen.

I damklassen vann Susanne Hanning-Svensson.
I herrklassen vann Viktor Nibell som dessutom gjorde en hole-in-one under tävlingen.Text: Jesper Johansson • 2018-11-22
TournyttLanderyds GK
Rulla till toppen