Tournytt

Thompson och Jutanugarn cruisar mot segrar

Svenskorna en bra bit efter täten i LPGA-tourens säsongsavslutning.

Daniel Eriksson • 2018-11-18

En golftävling avgörs aldrig förrän sista nio hålen av söndagens runda. Ja, så brukar det heta. Men fortsätter Lexi Thompson utstråla samma lugn på banan som hon gjort under de inledande tre varven av LPGA-tourfinalen CME Group Tour Championship, då ska det till ett smärre mirakel för att någon ska kunna rå på henne. 

Blott tre missade greener på 54 hål är inget annat än fantastiskt spel tee till green och väl där bjuder hon knappast på någonting med sin nygamla putter som har fått en ny chans. 

Nygammal sticka + bror på bagen = ledning

– Golf handlar väldigt mycket om att lyckas behålla momentum i spelet, förklarar Thompson det stabila spelet i säsongsepilogen, där hennes bror går som caddie för ovanlighetens skull.

– Curtis får mig både glad och avslappnad. Han går omkring där ute på banan och drar skämt för mig hela tiden och det har varit en fantastisk vecka så här långt, speciellt när jag har både släkt och vänner som hejar på mig i publiken. 

Och den nyinskaffade ögonstenen Leo – en bichon havanais-valp – förstås, som inte är många meter från ledarinnan (-16) när hon inte är på banan och briljerar. 

Ledningen ner till tvåan Nelly Korda (-13) är tre slag och sedan skiljer det ytterligare tre till spanjorskan Carlota Ciganda. 

Thompson och Jutanugarn cruisar mot segrar
Aktuell ställning inför slutvarvet.

När det gäller totalsegern på LPGA Touren är allt upplagt för världsettan Ariya Jutanugarn. Om hon inte klappar igenom på slutvarvet kommer hon lämna Tiburón Golf Club drygt 10 miljoner kronor rikare, vilket skulle vara hennes andra totalseger på LPGA-touren de senaste tre åren. 

Hon har redan utsetts till årets spelare på touren och även Vare Trophy kan bli hennes, ett pris som går till den med lägst rundsnitt under 2018. Minjee Lee och Jin Young Ko är de enda två som kan utmana henne där, men då måste någon av dem slå världsettan med 30 slag under finalvarvet för att kunna krypa förbi. 

Thompson och Jutanugarn cruisar mot segrar

Anna Nordqvist delar 19:e-platsen (-4) medan Dani Holmqvist återfinns på 51:a plats (+3) och Pernilla Lindberg (+9) återfinns ytterligare 20 platser längre ner i resultatlistan.


Scroll to Top