Tournytt

Lexi Thompson lekte hem LPGA-tourfinalen

För sjätte året i rad knep amerikanskan en tävlingsseger.

Daniel Eriksson • 2018-11-18

De som hoppades på en dramatisk avslutning av LPGA-tourens finaltävling CME Group Tour Championship blev säkert en smula besvikna när Lexi Thompson dunkade i en birdie redan på första hålet. Men tvåan Nelly Korda vägrade nedslås av den starten utan kämpade med näbbar och klor för att inte avståndet skulle växa och på hål 13 hade marginalen krympt till två slag. Då satte Thompson in stöten med en läcker birdie, medan Korda hamnade i problem på högersidan och inkasserade rundans andra bogey. Då ökade avståndet till fyra slag med fem hål kvar att spela, ett avstånd som stod sig hela vägen in i mål.

– Ni kan inte ana hur glad jag är. För mig som uppväxt i Florida så är det här en tävling som ligger mig otroligt varmt om hjärtat, jublade Thompson med pokalen i sin famn.

Segern var hennes 10:e på LPGA-touren genom årens och hon blev därmed den 26:e segrarinnan på touren den här säsongen.

Som kuriosa kan nämnas att det var sjätte året i rad som Thompson segrade i minst en tävling på LPGA-touren och därmed är hon den ännu aktiva spelaren som har längst segersvit sett till antalet år. Och med tanke på att hon är blott 23 år gammal har hon goda förutsättningar att utöka den sviten både ett och tre år framöver. 

Det återstår dock att se om hennes bror Curtis får fortsatt förtroende att vara hennes caddie under några tävlingar den kommande säsongen. Till vardags har han fullt upp med sin egna golf på web-com-touren. Kanske kan vi få se Lexi göra ett gästspel där som caddie för att se om duon är lika framgångsrik med ombytta roller? 

Ur svensk synvinkel är tour-finalen inget som det kommer snackas mycket om vid svingsimulatorerna under den monotona vinterträningen. Anna Nordqvist (70-71-71-76) på par totalt i tävlingen räckte till en delad 30:e plats. 

Dani Holmqvist (70-76-73-73) gav +4 totalt och en delad 55.e plats medan Pernilla Lindberg (75-77-73-73) slutade delad 69:a. 

Avslutningsvis vill vi bjuda på en skymt av segerintervjun med Lexi Thompson i mediatältet efter tävlingen. Den nyligen införskaffade hundvalpen Leo har varit med henne så fort klubborna lagts åt sidan. Och frågan är vad som är mest imponerande – amerikanskans spel den gångna veckan eller Leos föredömliga uppförande i något ovana situationer. Avgör själv genom att spana in klippet nedan… 

Slutställning CME Group Tour Championship 


Scroll to Top