5de3f4f3415aa

Tournytt

McIlroy kraftigt ifrågasatt av sin tidigare Ryder Cup-kapten

Sågas för sina planer att spela så få tävlingar på Europatouren att kortet tappas.

Text: Daniel Eriksson • 2018-11-17 Uppdaterad 2019-12-12

Det är inte bara kring Brexit-frågan det stormar på de brittiska öarna. Den irländske Ryder Cup-kaptenen från Gleneagles 2014 Paul McGinley har i en krönika på SkySports kraftigt ifrågasatt Rory McIlroys beslut att eventuellt överge sitt medlemskap på Europatouren nästa år.

För att få behålla ditt Europatour-kort måste man spela minst fyra tävlingar under året, men McIlroy har antytt att han under 2019 kommer nöja sig med hälften. Det fick McGinley att ryta till ordentligt. 

– Det är rätt anmärkningsvärt att Rory inte tänker spela de två ytterligare tävlingar som krävs för att få behålla kortet. Det är en stor besvikelse och en riktig käftsmäll för Europatouren.

McIlroy kan tappa European Tour-kortet

McGinley menar att FedExCup-slutspelet slutar i augusti och att det rimligtvis borde finnas gott om tid innan året är slut för den forne världsettan att spela det antalet tävlingarna som krävs för att uppfylla minimikravet för att få behålla kortet. 

– Jag är helt inställd på att ta mig tillbaka till den absoluta toppen igen. Mitt mål är att möta de allra bästa spelarna i världen vecka efter vecka. Och ska man ha den möjligheten så är det på PGA Touren man måste spela, sade Rory på presskonferensen inför DP World Tour Championship.

Fortsättning lär följa, sista ordet är nog inte sagt…



Text: Daniel Eriksson • 2018-11-17
TournyttEuropean TourPaul McGinleyPGA TourRory McIlroyTournytt
Scroll to Top