U.S. Amateur Championship

Tournytt

Norske supertalangen vann collegemästerskapet i USA

Norges supertalang Viktor Hovland har vunnit ännu en stortävling.

Text: CM Hellsten • 2018-10-30 Uppdaterad 2019-12-12

Norge har gjort klart med Rickard Lindberg som ny head coach. Västeråsaren kommer närmast från Swedish Golf Team men ska nu utveckla landslagsverksamheten i grannlandet.

På proffsidan är mammalediga Suzann Pettersen landets högst rankade spelare (106) och näst bäst är Aksel Kristoffer Olsen (346).

Svensk landslagscoach till Norge

På amatörsidan ser det betydligt bättre ut. I augusti vann Viktor Hovland U.S. Amateur Championships 118:e upplaga med siffrorna 6&5 i 36-hålsfinalen på Pebble Beach.

Nu har Viktor Hovland slagit till igen.
Precis som FedExCup-finalen så avgjordes det amerikanska collegemästerskapet på East Lake Golf Club i Atlanta.

Norrman vann U.S. Amateur Championship

Viktor Hovland, som representerar Oklahoma State University, noterade ronderna 68-68 och stannade på -4 totalt – det räckte till seger med ett slag före Chandler Eaton och Alex Smalley som delade andraplatsen.
– Jag är mycket nöjd med Viktors spel, det är härligt för honom att vinna den individuella tävlingen. Det är en förmån att få tävla på East Lake eftersom det är en riktig elitbana och verkligen visar vilka spelare som är bäst, säger Oklahomas coach Alan Bratton till Golf Channel.

I damernas collegemästerskap avgjordes allt på avslutningshålet. Där sänkte Stanfords schweiziska spelare Albane Valenzuela en eagleputt för att vinna med ett slag.

Så här såg det ut:

Lagtävlingarna avgörs under tisdagen och onsdagen.



Text: CM Hellsten • 2018-10-30
TournyttTournyttViktor Hovland
Scroll to Top