5de3f872a2a31

Tournytt

Alfredsson slutade delad tvåa i majorn

"Jag gjorde ett ärligt försök att vinna"

Text: CM Hellsten • 2018-10-18 Uppdaterad 2019-12-12

Helen Alfredsson var i delad ledning efter åtta spelade hål. Det blev till slut en delad andraplats i Senior LPGA Championship.

1993 erövrade Helen Alfredsson Nabisco Dinah Shore på Mission Hills Country Club i Kalifornien, majorn som numera heter ANA Inspiration.

Den här veckan var Helen Alfredsson ute efter ännu en majortitel. 

I måndags startade Senior LPGA Championship med tre svenskor i fältet, förutom Helen Alfredsson även Liselotte Neumann och Maria McBride.

 

Slutresultat:

Alfredsson slutade delad tvåa i majorn

Trion fanns med topp-10 hela tiden och inför onsdagens avslutning var Alfredsson/Neumann delad femma och fyra slag bakom ensamma ettan Laura Davies. McBride var ytterligare ett slag efter. 

 Neumann och McBride fick dock en tung sista rond och noterade 78 slag (+6) respektive 77 (+5) och den blågula duon stannade på delad sjundeplats.

Höjdpunkter från rond 3:

Helen Alfredsson spurtade starkt på French Lick Resort i Indiana. Efter birdien på hål 8 var hon -6 totalt och just då i delad ledning.

På vägen in blev det en dubbelbogey på 11 och en bogey på 13. Helen Alfredsson tappade momentum men 70-ronden (-2) räckte till en delad andraplats – fyra slag bakom Laura Davies.  Det här är engelskans andra raka majortitel efter att i somras ha vunnit U.S. Senior Women’s Open. 

– Jag gjorde ett ärligt försök att vinna, men jag lyckades inte riktigt återhämta mig efter misstaget med drivern på elvan, säger Helen Alfredsson till LPGA. Text: CM Hellsten • 2018-10-18
TournyttHelen AlfredssonLaura DaviesLiselotte NeumannLPGA TourMaria McBrideTournytt
Scroll to Top