5de3f8d349972

Tournytt

Flera stölder på svenska banan

På PGA Sweden National i Bara utanför Malmö har tjuvar vid flera tillfällen gjort inbrott i golfares bilar under sommaren.

Text: Jesper Johansson • 2018-10-12 Uppdaterad 2019-12-12

PGA National har under sommaren haft problem med stölder. På parkeringen – precis framför klubbhuset – har flera golfare blivit av med grejer som varit inlåsta i bilarna.

Det här försöker klubben nu ändra på. Jonas Edberg är ny VD på klubben. Han säger att det är svårt att komma åt tjuvarna.
– Det är inte lätt. Vi har pratat med polisen och de säger också att det är svårt att komma åt dem. Det är mycket folk som rör sig på parkeringen så det är svårt att kontrollera, säger Edberg till svenskgolf.se/wp.
– Inbrotten sker dagtid och vi har personal här som har kontor som vetter mot parkeringen med full uppsikt.

Golfbana vandaliserad av fyrhjuling

Inga billarm har hörts vid inbrotten vilket får Edberg att tro att det är utbildade tjuvar som rör sig på klubbens område. För att minska antalet incidenter har parkeringen fått mer bevakning.
– Och så kontaktar vi våra medlemmar via mail. Vi har också satt upp skyltar som uppmanar folk att tömma sina bilar innan tjuvarna gör det. Vi försöker också tala om det för så många som möjligt.
– Jag tror att det här är enda sättet att bli av med stölderna. Vi har bra bevakning nu och hoppas kunna upptäcka någon framöver, säger Edberg.Text: Jesper Johansson • 2018-10-12
TournyttPGA of Sweden National
Scroll to Top