The 2018 Ryder Cup Matches – Singles Matches

Tournytt

Han blir Europas nya Ryder Cup-kapten?

Mycket tyder på att Padraig Harrington kommer ta över som Europas kapten till kommande Ryder Cup på Whistling Straits.

Text: Jesper Johansson • 2018-10-11 Uppdaterad 2019-12-12

Bara några veckor efter Thomas Björns taktiskt skickliga seger på Le Golf National diskuteras det om vem som blir Europas nya Ryder Cup-kapten. Och mycket pekar på att beslutet redan är taget.

Både Justin Rose och Rory McIlroy har gett sitt stöd till Padraig Harrington och mycket tyder nu på att han är Europas kapten på Whistling Straits 2020.

Europa vann Ryder Cup!

Förutom rekommendationerna av de båda stjärnorna har en annan händelse gjort att Harrington är än mer favorit till kaptensjobbet.

Lee Westwood, som också var en av förhandsfavoriterna, har sagt att han inte vill bli kapten 2020 utan att han istället väntar till tävlingen i Rom 2022.

TV: Harrington kör Ballesteros-steget

Irländaren är på många sätt ett bra kaptensval för tävlingen i USA. Harrington har vunnit tre majors och spelat på PGA Tour de senaste 15 säsongerna. Han har också varit vice kapten de senaste tre tävlingarna mellan USA och Europa.
– Jag har alltid sagt att en spelare med tre majorsegrar och den respekten som Padraig har hos andra spelare gör det svårt för honom att inte vara kapten vid något tillfälle, har Thomas Björn sagt om Harrington, enligt Golf Channel.
– Och om han vill ha jobbet den här gången är det svårt att komma runt att han är en storfavorit att få det.

De som väljer kapten för Europas Ryder Cup-lag 2020 är en panel som bestär av European Tour-chefen Keith Pelley, de tre senaste Ryder Cup-kaptenerna – Thomas Björn, Paul McGinley och Darren Clarke – samt en medlem i spelarrådet. I december kommer ett möte hållas och en kapten offentliggöras.




Text: Jesper Johansson • 2018-10-11
TournyttLee WestwoodPadraig HarringtonRyder CupTournytt
Scroll to Top