Safeway Open – Final Round

Efter alla problem – Haas närmar sig PGA Tour-kortet

Bill Haas har haft ett år han gärna lämnar bakom sig. Men först måste han säkra sina spelrättigheter till den nya säsongen, vilket han redan är på god väg att göra.

Text: Jesper Johansson • 2018-10-08 Uppdaterad 2019-12-12

Det var i februari 2018 som Bill Haas skulle spela Genesis Open på Riviera Country Club utanför Los Angeles när han var med om en bilolycka. Amerikanen kunde mirakulöst ta sig därifrån med några få blåmärken men föraren, en vän till Haas, omkom i olyckan.

Bill Haas skadad i bilolycka

Efter det tog Bill Haas ett längre uppehåll från touren. När han väl kom tillbaka var spelet borta och i de första sju starterna lyckades han bara klara cutten vid två tillfällen.

Till slut blev han 151 på FedExCup-rankingen och fick därför ansköka om ett medicinskt tillstånd att försöka förtjäna sitt kort till årets säsong.

Amerikanen fick två starter på touren och behöver 136 poäng, det som behövdes för att vara topp-125 2018, för att säkra ett kort.

Tway vann säsongens första tävling

I Safeway Open, den första av Bill Haas två starter, blev det till slut en delad tiondeplats. Det fina resultatet innebär att han samlade in 68 poäng.

Därmed spelade han in hälften av poängen han behöver.
Men resultatet var bra på ett annat sätt också.

Eftersom Bill Haas slutade topp-10 fick han en startplats i kommande tävling, Sanderson Farms Championship, som spelas om tre veckor. Det gör att han nu har två starter på sig att spela in de resterande 68 poängen.Text: Jesper Johansson • 2018-10-08
TournyttBill HaasPGA TourTournytt
Rulla till toppen