Alfred Dunhill Links Championship – Day Three

Tournytt

Tyrell Hatton i ledning i Skottland

Tyrell Hatton går in i söndagen i ensam ledning. Vid en en eventuell seger blir engelsmannen historisk.

Text: Erik Hallberg • 2018-10-06 Uppdaterad 2019-12-12

Tyrell Hatton skrev in sig i historieböckerna när han för mindre än en vecka sedan var en del av det europeiska lag som lyckades ta hem Ryder Cup i Paris.

I morgon kan Hatton återigen skriva historia. Engelsmannen har nämligen vunnit Alfred Dunhill Links Championship två år i rad och en seger i morgon skulle placera honom i en mycket exklusiv skara spelare.

Senast någon vann en European Tour-tävling tre år i rad var mellan 2005 och 2007 då Tiger Woods lyckades med bedriften dubbelt upp då han tog hem både WGC-Championship och WGC-Invitational samtliga dessa år.

Utöver Woods har även Ernie Els (Heineken Classic 2002-2004) och Sir Nick Faldo (Irish Open 1991-1993) tagit hem samma tävling tre år i rad.

– Jag kommer verkligen gå ut där och ge allt i morgon. Att få nämnas tillsammans med dem där namnen vore mycket speciellt för mig, säger Hatton till europeantour.com.

Hatton öppnade lördagens spel på St Andrews Old Course starkt med två eagles och en birdie under de första nio hålen. Sammanlagt gick Hatton runt på 66 slag, sex under par.

– Det var skönt att få ihop en bra score. Även om jag var fem under efter första nio kändes spelet inte så bra. Det var verkligen kallt i morse och jag hade problem att bli ordentligt varm. Men nu är jag i en bra position inför söndagen och det är egentligen allt som räknas, säger Hatton.

Tyrell Hattons birdie på hål 18:


En annan Ryder Cup-vinnare som presterar i Skottland är Tommy Fleetwood.

Fleetwood sköt 66 under lördagen och ligger på en delad tredje plats, tre slag bakom Hatton.

Bäste svensk är Marcus Kinhult på en delad 13:e plats, sju slag bakom ledaren.

Två slag bakom Kinhult hittar vi Peter Hanson på en delad 27:e plats.

Toppen av leaderboarden:

 

Tyrell Hatton i ledning i Skottland

Text: Erik Hallberg • 2018-10-06
TournyttEuropean TourTommy FleetwoodTournyttTyrell Hatton
Scroll to Top