5de3fa67cff0a

Tournytt

Nilsson vann – Möörk tog hem hela touren

Sarah Nilsson vann avslutningstävlingen Nøtterøy Open. Filippa Möörk, so lett rankingen hela säsongen, tog hem totalseger på Swedish Golf Tour.

Text: Bo Steffensen • 2018-09-30

Nøtterøy Open, på Nøtterøy GK utanför norska Tønsberg, var avslutningstävling på årets Swedish Golf Tour för damer.

Kristianstads Sarah Nilsson, som vann SGT-touren förra året, ledde från start till mål. Hon hade fyra slag ner när lördagens sista runda började och avslutade med en parrunda. Det räckte till seger tre slag före  Isabella Ramsay.

Ramsay som hade chans att vinna totalsegern på Swedish Golf Tour om det blev en seger i Norge. Nu fick hon nöja sig med en andraplats  – både i t��vlingen och på den rankingen.
Det här var Sarah Nilssons, som främst spelar på LET Access tour den här säsongen, andra tävling på årets SGT. Hon värderar segern högt.
– Jättestort för mig, det är alltid roligt att vinna. Jag har väntat hela året skulle man kunna säga. Jag tycker att jag spelat bra och jämn golf och blivit lite bättre under hela säsongen. Jag visset inte hur leaderboarden såg ut men att avsluta birdie, birdie var ganska häftigt, säger Sarah Nilsson.

FILIPPA Möörk, Karlstad, som toppat rankinglistan hela säsongen, behövde en bra placering plus att inte någon av de fem andra som hade chans på totalsegern inte vann.
En seger i Nøtterøy Open gav 72 000 kronor, en andraplats 47 200, tredjeplats 31 600, fjärde 23 600, femman får 19 600, sexan 16 000 …

Möörk avslutade med en 72-runda, ett över par, och slutade därmed totalt två över par på en delad elfteplats (och spelade in 9 200 kronor/poäng.

Visserligen var Isabella Ramsay (som slutade tvåa ett slag efter Sarah Nilsson), My Leander (D4) ovanför henne i resultatlistan men det spelade ingen roll.
– Jag hade egentligen ingen större koll på hur jag låg till när jag var ute och spelade  utan försökte bara göra så gott jag kunde. Det har räckt långt hela säsongen, säger Filippa Möörk som dessutom vann birdieligan.
Hon gjorde 108 birdies under säsongen. Sex fler än Anna Magnusson, Ullna.

Vad betyder totalsegern på touren för dig?
– Jätteroligt så klart. Det är alltid kul att vinna på en nivå för att kunna gå till nästa sedan.

Hur skulle du summera din säsong?
– Den har varit stabil. Bra spel hela tiden, jag har inte gjort allt för stora missar utan kunnat reda upp det. Jag har haft någon tävling som varit lite sämre men som helhet har det varit stabilt.

Jo, det har varit stabilt. Elfteplatsen i Nøtterøy Open var 21-åriga Filippa Möörks näst sämsta resultat för året. Hon blev D25 i Anna Nordqvist Västerås Open (den tävlingen ingick även på LET Access-touren) men i övrigt har det varit idel topp 10-placeringar.
– Jag har utvecklats som person också och har kunnat fokusera på mig själv och min golf. Det är väl det, allt har ramlat på plats, säger hon.

Så här slutade Order of merit på Swedish Golf Tour:

1) Filippa Möörk, Karlstad                        142 898 kronor/poäng
2) Isabella Ramsay, S:t Arild                     131 862
3) Sofie Bringner, Hills                              121 384
4) Anna Magnusson, Ullna                       108 767
5) Lisa Petersson, Täby                            104 578
6) My Leander, AIK                                      90 603
7) Sarah Nilsson, Kristianstad Åhus            76 950

 

 SGT, Order of Merit

DÄRMED är damernas 13 tävlingar på årets Swedish Golf Tour färdigspelade.
För Filippa Möörk väntar nu kvalet till Europatouren. Hon hoppas åtminstone spela till sig kategori på undertouren LET Access.
– Tanken är att kvala in och spela mycket på Letas mycket nästa år och självklart kommer jag att spela någon tävling på SGT nästa år också när det passar. 

Hur firar du?
– Jag har en ganska lång bilresa hem på fyra timmar så vi får väl se. Jag ska sova skönt i alla fall, säger Filippa Möörk.

Resultat, Nøtterøy Open


Text: Bo Steffensen • 2018-09-30
TournyttFilippa MöörkSarah NilssonSwedish Golf TourTournytt
Scroll to Top