HNA Open de France – Day Two

Tournytt

JT om Ryder Cup-banan: ”Väldigt svår”

Justin Thomas spelade på Le Golf National tidigare i år då han deltog i Open de France. Hans intryck därifrån är delvis att banan inte lik någon annan i USA.

Jesper Johansson • 2018-09-16

När Justin Thomas och hans caddie Jimmy Johnson deltog i årets Open de France fick de båda se årets Ryder Cup-bana, Le Golf National, för första gången.

Och de båda amerikanerna insåg att det var en bana som inte var lik någon de varit på i USA.
– Vi försökte komma på en golfbana som den påminner om i USA och det var riktigt svårt. Det är så många olika variabler den här golfbanan har som gör den unik och det är väldigt svårt att jämföra den med någon bana i USA, säger Thomas till GolfWeek.

Anledningen till att den är så annorlunda är framför allt bredden på fairways, och bestraffningen om man missar. Dessutom är greenerna inte lika snabba som de vanligtvis är på PGA Tour och med vatten och en arenakänsla blir det en intensiv upplevelse för spelarna – framför allt på de sista hålen.

Ryder Cup-kollen: Så är formen inför drabbningen

Le Golf National är en par 71-bana som sträcker sig 6 620 meter och har stått som värd för 26 Open de France sedan banan öppnade 1990. 

– Det är en väldigt svår bana. Den är väldigt smal. Man måste träffa fairway för att ha birdiechanser. Det är väldigt lätt att skapa större knipor än vad man redan är i om man inte är försiktig, säger Thomas. 

Att banan är smal och har tjock ruff med långsamma greener är förstås något Thomas Björn sett till. Kaptenen kommer vilja ha en bana som passar européerna så bra som möjligt, samtidigt som amerikanerna kommer ha problem då de inte får spela sin driver varje hål. Ian Poulter, som är en av Europas spelare 2018, säger att det måste vara så om Europa ska ha en chans.
– Banans uppsättning måste vara i vår favör. Om man ser på hur de satt upp sina banor, Medinah hade ingen ruff. Hazeltine hade inte heller någon ruff.

 

Reed anser att Europa är favoriter


Scroll to Top