Ryder Cup Team USA Captain’s Picks Press Conference

Tournytt

”Ingen kan vara med om man har ett dåligt år”

Jim Furyk har fortfarande en spelare att välja till årets Ryder Cup. Under en presskonferens berättade han om sina tankar angående den tolfte spelaren.

Text: Jesper Johansson • 2018-09-05 Uppdaterad 2019-12-12

Tre av fyra kaptensval är gjorda av amerikanska Ryder Cup-kaptenen Jim Furyk. Bryson DeChambeau, Phil Mickelson och Tiger Woods kan nu boka sina flygbiljetter över Atlanten då de har starttider bokade på Le Golf National.

Klart: Tiger, Phil & Bryson spelar Ryder Cup

Men ytterligare en spelare ska väljas av Jim Furyk.

Och under presskonferensen där han presenterade de första tre spelarna berättade Furyk att det finns några spelare som fortfarande har chansen och att ingenting är bestämt än.
Till samlade medier berättade han att han i varje fall kollar på alla spelarna som rankades 15–9 på den årslånga Ryder Cup-rankingen.

JOHANSSON: De ska Thomas Björn välja

Med valen av Tiger Woods, Phil Mickelson och Bryson DeChambeau återstår därmed spelarna på plats 12 till 15. Matt Kuchar, som slutade på plats 13 på Ryder Cup-rankingen, har presenterats som vice kapten vilket gör att Xander Schauffele, Kevin Kisner och Tony Finau är de tre spelarna Jim Furyk håller ett extra öga på.

Finau om Ryder Cup: ”Jag blir svår att inte välja”

Och det ska till något exceptionellt om kommande tävling ska vara det enda som räknas, menar Furyk.
– Jag kommer gå tillbaka och se helheten. Jag tittar på resultaten hela året och ser vilka som spelar bra för tillfället. Ingen kan vara med om man har ett dåligt år – då är man inte så högt på listan.
– Men det är några spelare som sticker ut ur mängden, sa Furyk.

Jim Furyk kommer att presentera den tolfte spelaren måndagen 10 september.



Text: Jesper Johansson • 2018-09-05
TournyttJim FurykRyder CupTournytt
Scroll to Top