Previews – 2014 Ryder Cup

Tournytt

En ung McIlroy uppskattades inte av Ryder Cup-kaptenen

När Rory McIlroy var ung och kaxig spelade han med Thomas Björn – som störde sig på nordirländaren. Men den skakiga starten är nu borta och de båda är goda vänner.

Text: Jesper Johansson • 2018-08-31 Uppdaterad 2019-12-12

Thomas Björn och Rory McIlroy är goda vänner nu. Men så har inte alltid varit fallet.

Inför veckans Dell Technologies Champioinship fick nordirländaren frågor om deras relation och då avslöjade han att det var frostigt till en början.
– Vår relation började inte bra. Jag var en kaxig 18-åring och han en veteran. Och till en början visade jag nog inte respekt hela tiden och det fick jag höra av Thomas, sa Rory McIlroy under presskonferensen. 

Vad var det han gjorde då? McIlroy förklarade:
– Jag råkade gå i hans puttlinje på ett hål. Och sedan, på hålet efter, som var ett nåbart par 4-hål – slog jag in bollen på green.
– Thomas Björn slog ett järn till en kulle i mitten av fairway och jag fortsatte gå så jag stod rakt i hans spellinje. Jag var en ouppmärksam 18-åring som var på jakt efter ett tourkort. Det var inget han gillade.

Men sedan dess är de vänner. Faktum är att de under inspelsvarven till tävlingen veckan efter slöt fred.
– På rangen i Portugal blev vi kompisar och har varit det sedan dess. Han är väldigt principfast men för att vara en så stor och skräckinjagande person är han faktiskt väldigt känslig.

Och med ett Ryder Cup inom en snar framtid har relationen mellan McIlroy och Björn blivit än starkare. De pratar ofta om det senaste som sker inom det europeiska laget.
– Vi kände varandra bra redan innan men har kommit ännu närmare de senaste veckorna med Ryder Cup inom en snar framtid.
– Thomas Björn är en bra kille. Han kommer bli en fantastisk kapten. Jag pratade med honom i telefon vid två tillfällen förra veckan. Han håller alla oss uppdaterade och än så länge har han gjort inte gjort något fel, sa McIlroy.



Text: Jesper Johansson • 2018-08-31
TournyttEuropean TourRory McIlroyRyder CupThomas BjörnTournytt
Scroll to Top