Ricoh Women’s British Open – Day Three

Lindberg hoppas på vind

Behöver tur med vädret för att ha minsta chans

Text: Martin Strömberg • 2018-08-04 Uppdaterad 2019-12-12

 

Vår senaste majorsegrare hoppas att vädrets makter är med henne när sista ronden av Women´s British Open ska avgöras på söndagen.

För att hämta in åtta slag och sjutton placeringar behövs – förutom kanonspel av Pernilla – också att spelarna i toppen får det jobbigt. Det krävs hård vind och det krävs att den kommer sent på dagen.

– Ja, om vi kunde sätta en timer på det, säger Lindberg till TT.

Det såg annars lovande ut en bit in på tredje ronden. Lindberg var två under för ronden och hade en kort birdieputt på elfte hålet.

Då slog tvivlet till.

– Det hade verkligen kunnat bli en riktigt bra dag. Det kändes som att jag hade jobbat mig in i varvet men sedan blev tyvärr puttningen kall. Det kändes som att jag började tvivla och som om jag bara gav bort slag, säger hon.

På vägen hem missade sedan Lindberg flera korta puttar för både birdies och par och fick till slut nöja sig med att signera en rond för par. Åtta slag efter istället för tre, fyra är väldigt stor skillnad.

– Puttningen brukar vara min styrka och normalt hade jag nog satt åtminstone tre av dem. Jag hade kunnat dra i alla. Självklart är det tråkigt. Jag var i en bättre position inför i dag än jag kommer att vara inför i morgon, säger hon.

För Madelene Sagström är uppdraget ännu tuffare och att hämta in tio slag på ledande Pornanong Phatlum och nio på tvåan Georgia Hall känns så nära omöjligt som man kan komma.

Det finns naturligtvis ändå placeringar och poäng att spela om och båda svenskorna har så här långt gjort en bra tävling.

En fin avslutning skulle kunna göra insatsen mycket bra.

 
Text: Martin Strömberg • 2018-08-04
TournyttGeorgia HallLadies European TourLPGA TourMadelene SagströmPernilla LindbergPornanong PhatlumTournytt
Rulla till toppen