5de4036e2f8ce

Tournytt

Atlevi och Sandelin började bäst av svenskarna i Senior Open

Så gick det för sensationsamatören från Österåker – och alla andra svenskar.

Text: Michael Åhman • 2018-07-26

Dagen började så bra för Mats Dornell, amatören från Österåkers GK som till allas förvåning – kanske mest sin egen – lyckats kvala in för att spela Senior Open Championship på St Andrews Old Course.

Efter åtta hål var Mats, som gick sin första runda på Old Course i går, ett slag under par. Men sedan blev det tyngre och efter en dubbelbogey på hål 15, det långa par 4-hålet Cartgate (In), kom dagen att sluta med 76 slag (-4).

Betydligt mer rutinerade Jarmo Sandelin började precis tvärtom: Efter en bogey på andra hålet lossnade spelet för Jarmo. Efter hela sex birdies under dagen kom han att landa på 68 slag (-4) och en delad åttonde plats i Senior Open. Den placeringen delar han med Magnus Persson Atlevi.

Övriga svenskar: Jesper Parnevik gick runt på fina 70 slag och är därmed delad 28:a. Anders Forsbrand kom runt på 75 slag.

I toppen efter första dagen tronar amerikanen Kirk Triplett och thailändaren Thaworn Wiratchant med 65 slag  (-7). En av storfavoriterna, Bernhard Langer, ligger två slag efter.

– Den här platsen är verkligen speciell. Den är unik och när det studsar rätt så är det riktigt roligt. Men jag är säker på att jag längre fram i veckan kommer att upptäcka hur jag hanterar situationen när det studsar åt fel håll, säger den 56-årige amerikanen Triplett till seniortourens hemsida.

Här hittar du leaderboard för Senior Open Championship

”Doldisen” från Österåker kvalade in till Senior Open på St Andrews!


Jesper laddar för Senior Open med 100-metersputtar


Text: Michael Åhman • 2018-07-26
TournyttAnders ForsbrandEuropean Senior TourJarmo SandelinJesper ParnevikMagnus Persson AtleviOld Course St AndrewsPGA Champions Tour
Scroll to Top