147th Open Championship – Round Three

Tournytt

Stenson siktar framåt

"Det viktigaste är att få med lite positiva känslor"

Text: Martin Strömberg • 2018-07-21 Uppdaterad 2019-12-12
Stenson siktar framåt

 

Det blev ännu en tung start för Henrik Stenson när han skulle föröska ta sig uppåt i resultatlistan.

Efter två bra inledande birdieförsök blev det en bogey på trean och sedan blev det en dubbel efter ett besök i bäcken på fyran. 

Ridå ner. 

– Ja, med den starten så försvann väl chanserna att göra något större avancemang den här dagen men vi slog väl ändå fler slag mitt i bladet idag än under de två första dagarna tillsammans. 

Och visst var det så.

Stenson fortsatte att mala på och fick en viss utdelning i form av birdies på sexan och nian. När han sedan rullade i en eagle på det 14:e hålet var han plötsligt ett under för dagen.

– Jag försökte göra så många bra svingar jag kunde och det viktigaste den här veckan är att få med lite positiva känslor inför fortsättningen och det var väl ändå ett steg i rätt riktning.

Det blev en bogey på sista hålet och en rond på par och under en dag då det är förhållandevis lättspelade förhållanden innebär det att Stenson ungefär kommer att ligga kvar runt en 60:e plats med sina tre över totalt.

Framöver väntar ett hektiskt schema för Stenson med Bridgestone Invitational i Akron, Ohio om två veckor och därefter PGA-mästerskapet och FedEx Cup-slutspelet runt hörnet.

– Jag är ju undertränad och har egentligen inte spelat någon golf på en månad. Förhoppningsvis kan det här ge lite träning och att försöka hålla sin linjer och rutiner kan ge lite effekt på sikt nu när det blir mer intensivt under en period.

Och den inflammerade armbågen höll ihop hyggligt under dagen efter att Stenson ätit tabletter under gårdagen och sedan kört ett träningspass på kvällen.

– Det är fortfarande lite bråkigt, framförallt på morgonen, men vi ska väl lyckas ta oss igenom ett varv till här i varje fall.

 


Text: Martin Strömberg • 2018-07-21
TournyttCarnoustieHenrik StensonThe OpenTournytt
Scroll to Top