147th Open Championship – Day Two

Tournytt

Johnson jagar tredje majorn

Evigt underskattade Zach i striden igen

Text: Martin Strömberg • 2018-07-20 Uppdaterad 2019-12-12
Johnson jagar tredje majorn

 

Masters på Augusta National 2007 präglades av kalla, hårda vindar och förhållandena var oerhört svårbemästrade. Segerscoren på ett över par var den högsta sedan 1956 och ingen segerscore har varit i närheten av över par sedan dess.

Vem som vann?

Zach Johnson, såklart.

Under The Open 2015 på St Andrews avbröts spelet både under fredagen och lördagen på grund av hårda vindar. Och det krävs ganska rejält hårda vindar för att man ska bryta The Open.

Vem som till slut klarade av skitvädret bäst?

Ja, ni har rätt, Zach Johnson igen.

 

 

Johnson jagar tredje majorn

 

Han har två majorsegrar, båda har kommit i de två majors som kanske har haft de mest extrema väderförhållandena under de senaste 25 åren.

Vad är det då som gör Zach Johnson till den typen av spelare som gillar den här typen av tävlingar som alla andra hatar?

Svaret är troligen förmågan att anpassa sig efter rådande förhållanden och att omfamna dem.

Han slår bollen lågt, vilket naturligtvis är en fördel när det blåser mycket, men det är samtidigt en nackdel när det gäller att komma åt tajta pinnar eller att flyga över bunkrar. 

Nyckeln är en kombination av självkännedom och superbt närspel. Zach Johnson slår inga slag som han vet att han inte klarar av, han spelar efter sina förutsättningar och slår sina små drawar hela vägen och sätter upp sina wedgar och undviker treputtar.

Missar han så äter han medicinen.

Nu har det kanske inte varit extremt dåligt väder på Carnoustie den här veckan, men det har varit konstiga, annorlunda och ovanliga förhållanden med snabba fairways och halvtröga greenytor. 

– Jag gillar att tävla och har inget emot att ingen tror på mig. Jag kanske spelar för defensivt och tråkigt och det är okej med mig, sa Johnson efter sin andra rond.

 

Johnson jagar tredje majorn

 

Han är den perfekta underdogen och få av hans kollegor bland tourspelarna skulle bli förvånade om han står där igen på söndag, 42-åringen från Iowa.  Bland dem har han en oerhörd respekt som dubbel majorsegrare och alla vet hur han vann, det är bara bland alla oss utanför som han är underskattad.

Johnson delar ledningen efter två ronder av årets The Open med landsmannen Kevin Kisner, en spelare som för övrigt påminner mycket om Johnson, dock med färre meriter än så länge.

Duon är sex under par och ett före två amerikanska kollegor i form av Pat Perez och Xander Schauffele samt engelsmannen Tommy Fleetwood.

För svensk del fick vi tre av sex spelare med oss till helgens spel.

Bäst inför lördagens tredje rond är Alex Norén som efter två sena birdies kom in på par andra ronden och ett under totalt. Norén är på en delad 18:e plats, fem slag bakom Johnson och Kisner.

Marcus Kinhult gick två under par andra ronden och delar 40:e plats inför helgen medan Henrik Stenson kom in precis på rätt sida kvalgränsen på delad 55:e plats på tre över totalt.

 


Text: Martin Strömberg • 2018-07-20
TournyttAlexander NorenCarnoustieKevin KisnerPat PerezThe OpenTommy FleetwoodTournyttXander SchauffeleZach Johnson
Scroll to Top