147th Open Championship – Round One

Tournytt

Dantorp: ”Bra slag blev dåliga”

Jens Dantorp hade slut på bränsle när han under fredagen inte fick till spelet.

Text: Jesper Johansson • 2018-07-20 Uppdaterad 2019-12-12
Dantorp: ”Bra slag blev dåliga”

Efter fyra framgångsrika tävlingsveckor som resulterade i en startplats i The Open den här veckan var det slut på bränsle hos Jens Dantorp.

Under fredagen ville det sig inte för svensken som gick runt på 82 slag. Efteråt förklarade han bäst själv vad som hände:
– I dag var det tungt. Dåliga slag blev dåliga. Bra slag blev dåliga. Sedan puttade jag ganska dåligt också. Då blir det jobbigt. 

Att debutera i en major är inte lätt. Att göra det på Carnoustie, en av de absolut svåraste Open Championship-banorna, underlättar inte heller. Men Dantorp menar att han tar med sig en hel del erfarenhet från tävlingen.
– Tålamod är jäkligt viktigt i just den här tävlingen. Jag ska inte säga att jag var otålig – men jag var tvungen att göra något efter en dålig start i dag.
– Det gäller att vara på hugget redan från början. I de här tävlingarna är det svårt att jaga tillbaka, speciellt när man inte slår bollen riktigt dit man vill, sa Dantorp.

Så dras cutten i The Open

I Scottish Open veckan innan The Open slutade Jens Dantorp delad trea. Där var spelet näst intill fläckfritt, det var inte riktigt så den här veckan. Och svensken tror sig veta vad som skiljde från en tävling till nästa:
– Jag slog bollen bättre förra veckan, det gjorde jag. Förra veckan kunde man också komma undan med att bara ha en “shape”, sa Dantorp och syftade på bollskruv.
– Den här veckan behövde man leka lite mer med bollen och jag kände mig inte riktigt bekväm med att skruva åt båda hållen. Och längdkänslan var inte riktigt där när jag väl försökte det. 

I skrivande stund är Jens Dantorp delad 154. Men trots det blygsamma resultatet (+16) är Dantorp glad över upplevelsen.
– Det här är en väldigt bra erfarenhet och det var kul att få vara här. Nu känner man sig rätt trött och sliten efter fem veckor, sista nio i dag gick energin ut lite, sa Dantorp.



Text: Jesper Johansson • 2018-07-20
TournyttJens DantorpThe OpenTournytt
Scroll to Top