147th Open Championship – Round One

Kinhult imponerad av ledaren

Kisner behövde bara 22 puttar första ronden

Text: Martin Strömberg • 2018-07-19 Uppdaterad 2019-12-12

 

Den svenske Open-debutanten Marcus Kinhult gjorde ett klart godkänt inledningsvarv på Carnoustie och gick runt på 74 slag.

Och trots att Kinhult träffade klart fler fairways och greener än spelpartnern Kevin Kisner fick han till slut se sig hela åtta slag bakom den ledande amerikanen när slagen räknades samman.

Kisner hade 22 puttar mot Kinhults 31.

– Hans putter blev ganska het efter typ femte hålet och sedan satte han allt han tittade på och han var i full kontroll. Det kändes egentligen som att Thomas Pieters spelade bättre från tee till green utan att få i något, sa Kinhult efteråt.

Kisners 65:a innehöll en eagle, på sexan, fyra birdies och en bogey, på det femte hålet. Resten av hålen gjorde han par på och det var som sagt på greenerna han glänste, precis som Kisner brukar göra då och då. 

– Om jag kan hålla det snittet kommande tre dagar så borde jag ha en bra chans på söndag, skojade Kisner efter ronden.

Kisner har hyrt ett hus tillsammans med sex andra spelare under Open-veckan och det är inte vilka spelare som helst. Tillsammans har Jordan Spieth, Justin Thomas, Jimmy Walker, Zach Johnson, Rickie Fowler och Jason Dufner åtta majors.

Kisner har som bekant ännu ingen.

– Det är inga problem och ingenting som de skryter om. Det är ett härligt gäng och vi sitter mest och kilar oss i huvudet på kvällarna och diskuterar vilka klubbor vi ska slå på de olika hålen, berättar Kisner.

Bästa svenskar efter första ronden är inte helt oväntat Alex Norén och Henrik Stenson, som båda gick runt ett under par. Det räcker till en preliminär delad 18:e plats, fyra slag bakom Kisner.

Alexander Björk landade ett över par och delar 50:e plats medan en besviken Jens Dantorp är delad 129:e efter 76 slag.

Sjätte svensken, Jonas Blixt, fick nöja sig med en 77:a och delar 138:e plats inför andra dagens spel på fredagen.

På delad andraplats, ett slag bakom Kisner, återfinns amerikanen Tony Finau, belgaren Erik van Rooyen och sydafrikanen Zander Lombard.

Tiger Woods var tidigt två under par men tappade som många andra på vägen hem och fick 71 slag första ronden.

Se delar av Kisners kanonrond i klippet nedan.

 


Text: Martin Strömberg • 2018-07-19
TournyttAlexander BjörkAlexander NorenHenrik StensonJens DantorpJonas BlixtKevin KisnerMarcus KinhultTournytt
Rulla till toppen