147th Open Championship – Previews

Tournytt

”Det är såklart väldigt roligt”

CARNOUSTIE. Adam Scott kommer ha en rutinerad bagbärare när han spelar The Open på Carnoustie.

Text: Olof Åsgård • 2018-07-18 Uppdaterad 2019-12-12
”Det är såklart väldigt roligt”

I går kunde svenskgolf.se/wp berätta att den rutinerade svenska caddien Fanny Sunesson gör en liten comeback under The Open Championship på Carnoustie Golf Links. En bana som svenskan känner väl till efter sin framgångsrika karriär som caddie åt främst Sir Nick Faldo och Henrik Stenson. 

Sunesson är Scotts caddie under The Open

Sunesson, som tvingades gå i pension 2012 på grund av en ryggskada, är glad över att vara tillbaka innanför repen i en major. Och imorgon bär hon forne världsettan Adam Scotts bag. När paret gick mot puttinggreen för ett träningspass på onsdagen var det välbekanta och bestämda kliv på den som bar bagen.
– Det är roligt att vara här och jobba. Jag kan inte tala för Adam eller om hur vårt samarbete kommer se ut i veckan, men att Adam Scott hörde av sig och frågade om jag ville gå caddie för honom i The Open är såklart väldigt roligt, säger Fanny Sunesson till svenskgolf.se/wp.

På 90-talet bar Fanny Sunesson Sir Nick Faldos bag och tillsammans vann de fyra majortitlar, varav två bärgades i The Open Championship. St Andrews och Muirfield var spelplatserna då men Sunesson känner väl till vinklarna och avstånden på Carnoustie. 
– Jag har varit här många gånger men jag har inte sett den så torr och hård som den är nu. 

Hur väl samarbetet med Adam Scott faller ut återstår att se men australiern kan räkna med att det inte bara är honom som publiken kommer jubla åt.



Text: Olof Åsgård • 2018-07-18
TournyttAdam ScottCarnoustieFanny SunessonThe OpenTournytt
Scroll to Top