Dubai Duty Free Irish Open Golf Championship – Day Three

Tournytt

Lagergren jagar seger och Open-plats

Delad tvåa inför avslutningen på Irland

Text: Martin Strömberg • 2018-07-07 Uppdaterad 2019-12-12

 

Fotbollslandslaget föll mot England i fotbolls-VM, vilket ni säkert vet.

Men Joakim Lagergren håller de svenska ställningarna starkt i Irish Open. Svensken är delad tvåa inför sista ronden på Ballyliffin och han följde fotbollsmatchen ute på banan.

– Jag hade koll hela vägen och det var synd att de förlorade, sa Lagergren efter sin 69-rond.

Tredje ronden blev Lagregrens spelmässigt bästa med massor av bra greenträffar och fina möjligheter. Ofta innebär ju det tyvärr att man inte riktigt får i lika många puttar som om man missar lite greener och får chippa.

– Jag slog bollen bra och det känns som att jag lämnade en del slag därute och borde fått i några till. men spelmässigt var det min bästa rond, sa Lagergren till ET:s hemsida.

Hans tio under par totalt innebär dock ett kanonläge inför söndagen, han är fyra slag bakom sydafrikanen Erik van Rooyen och har alla chanser i världen att ta en topplacering i ett Rolex Series-event, som har högre prissumma än de vanliga ET-tävlingarna.

Och blir han topp-tio och bland de tre främsta som ännu inte har en plats i The Open om två veckor så kniper han dessutom en plats på Carnoustie.

– Jag ska bara gå ut och göra samma sak som tidigare och förhoppningsvis få i lte mer på greenerna.

Alexander Björk gick ett under par på lördagen och delar 18:e plats medan Peter Hanson och Jens Dantorp återfinns lite längre ner i resultatlistan.

 



Text: Martin Strömberg • 2018-07-07
TournyttAlexander BjörkErik van RooyenEuropean TourJoakim LagergrenTournytt
Scroll to Top