5de4062fa945b

Tournytt

Tärnström trivs på Pappas gata

Gjorde nio birdies på sin andra hemmabana

Text: Martin Strömberg • 2018-07-06 Uppdaterad 2019-12-12

 

Man kan lugnt säga att 24-årige Victor Tärnström, från Stockholms GK, hade en bra dag på Åda GK i Trosa under den andra rundan av Camfil Nordic Championship på Swedish Golf Tour.

Han gjorde nio birdies. 

– Det är inte varje dag, men jag gillar banan och kan hålen ganska bra. Jag tog vara på en del birdiehål och på de tuffare första nio, som var mina sista, så spelade jag  bra och gjorde fem birdies. Där kapade jag nog några slag mot fältet tror jag, säger han.
Tärnström kom till slut in sju under par för dagen och är inför lördagens avslutningsrunda i delad ledning på åtta under tillsammans med dansken Sören Schulze Pettersson.

Victor Tärnström bor inte i Trosa men han har en speciell relation till Åda GK

– Det är mer att min pappa har jobbat där i tre, fyra år. Jag har börjat känna en del folk och många av mina sponsorer håller till där. Jag är inte på banan så ofta men min pappa arrangerar golfresor och jag har varit med på dem. På de resorna är det mycket Ådamedlemmar med. Så det är på den vägen, säger han.

Någon seger har det inte blivit ännu på touren och hittills i år, på Nordic League, har han haft resultatraden fem raka missade kvalgränser följt av placeringarna 15, 33 och 33. 

– Jag har börjat spela bättre nu under juni och det är då alla klarade kvalgränser, till att börja med, har kommit. I Österlen då jag blev femtonde var jag uppe i toppen sista varvet men tappade och i Fredrikstad senast så ledde jag efter första varvet, så det har varit bättre spel. Jag kan ju den här banan lite bättre men jag tror det är mer en slump att det kommit just nu, det är nog mer beroende på min träningsutveckling. Men det är kul att det går bra nu på “hemmaplan” när man känner folk och så, säger han.

Sören Schulze Pettersson och Victor Tärnström har ett koppel av spelare som jagar bakom dem. 

Jacob Glennemo, AIK, Martin Eriksson, Kårsta och Adam Andersson, Frösåker är alla ett slag efter.

Glennemo och Eriksson har båda vunnit på Nordic League i år. De är trea respektive fyra totalt på NL-rankingen.
Adam Andersson har varit 23:a som bäst i år men tycks, precis som Victor Tärnström, gilla banan på Åda.

Bakom den trion lurar fyra man på –6 och fyra man på – 5. Så det är mycket kvar att spela om.
Men det är Victor Tärnström som går ut i ledarboll.

– Det ska bli jättekul. Det är det jag vill och det är det man utvecklas av. Målet är att komma topp fem på Nordic league-rankingen, säger han.

Det blir ovanligt tidig start i morgon. Ledarbollen slår ut 09.14 eftersom Sverige spelar VM-kvartsfinal mot England klockan 16.00. 

– Ja, hela Sverige anpassar sig efter en fotbollsmatch, skrattar Victor Tärnström.

 


Text: Martin Strömberg • 2018-07-06
TournyttSwedish Golf TourTournyttVictor Tärnström
Scroll to Top