Dubai Duty Free Irish Open Golf Championship – Day Two

Lagergren tillbaks i toppen

Fyra på Irland efter tre missade kvalgränser

Text: Martin Strömberg • 2018-07-06 Uppdaterad 2019-12-12

 

Efter segern på Sicilien i maj har Joakim Lagergren haft tre raka missade kvalgränser.

Men efter två ronder av Irish Open är han ensam fyra och nöjd med resultatet efter två dagars spel.

– Jag tar 68 slag varje dag och är riktigt nöjd med scoren. Spelet är väl däremot inte riktigt där jag vill att det ska vara, sa Lagergren efter sin 68 andra dagen på Ballyliffin.

Totalt är han sju under par och bara ett slag bakom den ledande trion bestående av Ryan Fox, Matthieu Pavon och Erik van Rooyen, alla åtta under par.

Precis som under första ronden gjorde Lagergren birdies på ettan, trean och fyran och fyllde sedan på med ytterligare tre sista nio. Totalt har svensken gjort 13 birdies de första två dagarna, flest av alla i startfältet.

Och kanske har han hunnit andas ut och ladda om efter segern på Sicilien.

– Det är inte alltid lätt att följa upp en seger med bra resultat men det är dags att vakna till igen nu, sa Lagergren till ET:s hemsida.

Näst bästa svensk efter halva Irish Open är Alexander Björk som är delad 20:e på två under par totalt medan Jens Dantorp är delad 30:e plats på ett under par. Fjärde svensk att klara kvalgränsen var Peter Hanson som är delad 48:a på par totalt.

 Text: Martin Strömberg • 2018-07-06
TournyttAlexander BjörkErik van RooyenEuropean TourJens DantorpJoakim LagergrenMatthieu PavonPeter HansonRyan FoxTournytt
Rulla till toppen