5de407b84f75e

Tournytt

Haninges nya stjärna vann i Norge

Tog första SGT-segern efter särspel

Text: Martin Strömberg • 2018-06-21 Uppdaterad 2019-12-12

 

Efter Alex Norén och Kristoffer Broberg kommer Pontus Stjärnfeldt.

Haningekillen är kanske inte på riktigt samma nivå som sina klubbkompisar men ändå tillräckligt bra för att segra på högsta Sverigenivå. Han avgjorde Gamle Fredrikstad Open på första särspelshålet – och tog sin första seger på Swedish Golf Tour.Förra hösten åkte Haninges Pontus Stjärnfeldt över till USA för att gå på college. Efter två veckor var han hemma i Sverige igen. Dagen före midsommarafton vann han sin först proffstävling när han tog hem Gamle Fredrikstad Open, årets sjätte tävling på Swedish Golf Tour.

– Det känns ju jättebra. Efter allt krångel som var förra hösten att jag inte ville gå på college utan hellre proffs hemma i Sverige. Det var inget fel alls på skolan men jag kände att jag inte ville vara där. Och dessutom att få lite kvitto på all träning man lägger ner, säger 21-åringen efter segern. 
Tävlingen i norska Fredrikstad blev en svensk uppgörelse mellan Pontus Stjärnfeldt och Martin Eriksson, Kårsta (som vann i Estland för några veckor sedan). 
 

Haninges nya stjärna vann i Norge

 

Martin Eriksson stod för finaldagens bästa runda. Efter åtta birdies och en bogey kom han in på 65 slag, sju slag under par, och landade totalt på elva under. 
Det var precis vad han behövde för i bollen efter höll Pontus Stjärnfeldt i sin bogeyfria rond, avslutade med birdie (68 slag för dagen) och såg till att det blev särspel mot Eriksson.
– Vi gjorde birdie båda två på arton. Jag missade en kort eagleputt för vinst och så blev det särspel, säger Pontus Stjärnfeldt. I särspelet avgjorde han med ett par på första hålet. Martin Eriksson gjorde bogey. 
Det blir lite extra firande på midsommarafton då? 
– Ja absolut. Ha ha. Vi ska spela en midsommarscramble hemma, några Haningekillar. Så det blir lite roligt, säger Pontus Stjärnfeldt. 
Segern var värd 63 000 kronor. 

 



Text: Martin Strömberg • 2018-06-21
TournyttMartin ErikssonPontus StjärnfeldtSwedish Golf TourTournytt
Scroll to Top