U.S. Open – Round Two

Tournytt

Dustin höll – men många stora namn föll på Shinnecock

Tiger, Rory och Jordan är ute ur US Open.

Text: Martin Strömberg • 2018-06-16
Dustin höll - men många stora namn föll på Shinnecock

 

Världsettan, Dustin Johnson, pallade förväntningarna och leder US Open efter två dagars spel. Han gick andra ronden på 67 slag och är med sina fyra under par, ensam spelare på röda siffror.

Scott Piercy och Charley Hoffman delar andraplatsen på par.

Andra dagen av US Open på Shinnecock Hills blev lite snällare och lite mjukare. 

Men det räckte ändå inte för Tiger Woods, som trots två sena birdies, missade kvalgränsen med två slag, efter 78-72.

– Tyvärr har jag puttat för dåligt. Om jag haft den puttningen som jag hade tidigt under säsongen i kombination med hur jag slår bollen nu så hade det varit perfekt. Nu är det inte riktigt så, sa en besviken Tiger efter sin sorti.

Han var inte ensam om att lämna Shinnecock Hills böljande dyner med ett sammanbitet uttryck i ansiktet. Jordan Spieth gjorde till exempel fyra birdies på vägen in för att ta sig till rätt sida kvalgränsen, bara för att sedan avsluta med två raka bogeys.

Hans 78-71 innebar miss med ett ynka slag.

Rory McIlroy sköt bort sina möjligheter redan under första dagens 80-rond och han behövde något extra andra ronden för att ta sig in i tävlingen. Det blev 70 slag och en klart godkänd rond, men ändå missat kval med två slags marginal.

– Jag tycker att jag var i bra form när jag kom hit men mina första 27 hål var för dåliga. Jag var inte beredd på vinden och har inte spelat i så här hård vind på länge. 

Andra stora namn som missade kvalgränsen var Bubba Watson (+11), Kevin Kisner (+12), Jason Day (+12), Adam Scott (+13), Sergio Garcia (+14), Jon Rahm (+15).

 


Text: Martin Strömberg • 2018-06-16
TournyttCharley HoffmanDustin JohnsonJordan SpiethPGA TourRory McIlroyScott PiercyTiger WoodsTournytt
Scroll to Top