The Memorial Tournament Presented By Nationwide – Final Round

Tournytt

Supertalangen har tjänat ihop tillfälligt PGA Tour-kort

Joaquin Niemann har inlett sin proffskarriär på en otroligt hög nivå. Med tre topp 10-placeringar har han samlat ihop tillräckligt med poäng för ett temporärt PGA Tour-kort. Dessutom har han snart spelat till sig fulla rättigheter 2018-2019.

Jesper Johansson • 2018-06-04

19-årige supertalangen Joaquin Niemann spelade Masters Tournament som amatör. Efter det valde han att bli proffs och har deltagit i fem tävlingar på PGA Tour genom sponsorinbjudningar.

Chilenaren har tagit till vara på chansen och får nu fortsätta spela under säsongen genom inbjudningarn från sponsorer.

Succé i proffsdebuten för Niemann

Under helgens Memorial Tournament gjorde Niemann en birdie på det sista hålet. I och med det slutade han delad sexa. I och med det har han på fem starter slutat topp-10 vid tre tillfällen och det gör att han samlat ihop tillräckligt med poäng för att få ett temporärt kort på touren.

Om han spelar vidare på samma sätt kommer rättigheter till kommande säsong att säkras.
– Det hjälper mig otroligt mycket att få ett temporärt kort på PGA Tour så här snabbt, sa Niemann efter söndagsvarvet.
– Det var en riktigt bra vecka men jag ville sluta lite högre upp på ledartavlan. Men det är fortfarande ett bra resultat och ytterligare en topp 10-placering i karriären.

Joaquin Niemann har på sina fem starter samlat ihop 275 FedExCup-poäng. För att säkra ett kort till kommande säsong måste han samla ihop totalt 365 poäng, vilket han alltså är på god väg att göra.

Scroll to Top