The Memorial Tournament Presented By Nationwide – Preview Day 2

Tournytt

Nicklaus tror Memorial får en viktigare roll med framflyttad major

Fårn och med 2019 kommer Memorial Tournament spelas två veckor efter PGA Championship och två veckor före US Open. Det tror Jack Nicklaus är till tävlingens fördel.

Text: Jesper Johansson • 2018-05-30 Uppdaterad 2019-12-12

Från och med 2019 flyttar majortävlingen PGA Championship från augusti till maj. Det innebär att stora förändringar görs på de stora tourernas scheman. Bland annat kommer Players Championship flytta till mars, där tävlingen spelats tidigare.
Även European Tour kommer att förändras för att så många skickliga spelare som möjligt ska kunna ta en plats i tävlingarna.

Men en sak består. The Memorial Tournament, som spelas den här veckan, kommer ha samma schemaläggning framöver.

Sedan länge har den varit placerad två veckor före US Open.
Från och med nästa år kommer den spelas två veckor efter PGA Championship.

Så spelas årets US Open-bana

Jack Nicklaus, som är värd för tävlingen, är dock inte orolig att de stora spelarna kommer att hoppa över tävlingen.
Istället menar han att den är perfekt placerad för att de stora stjärnorna ska kunna hålla formen uppe från en major till en annan.
– Jag kan inte föreställa mig att någon spelare som är seriös i sin US Open-satsning inte är med i den här tävlingen. Jag menar, de måste spela golf inför majortävlingen och, det här gäller förstås bara mig men, jag gillade aldrig att spela veckan innan en majortävling eller veckan efter, sa Nicklaus under en presskonferens.
– Så Memorial Tournament har en bra placering. Vi har samma schemaläggning som tidigare och touren respekterade vår önskan och jobbade med oss för att få till schemaläggningen. 

I årets upplaga av tävlingen deltar åtta av världens tio högst rankade spelare. Dessutom är femfaldige vinnaren av tävlingen, Tiger Woods med i startfältet. Nicklaus är övertygad om att startfältet är minst lika bra kommande säsong.
– Först och främst, de två spelarna som missar årets upplaga av tävlingen är tvungna att delta i Italian Open som ger många Ryder Cup-poäng i år. Och flera riktigt bra golfare är där den här veckan. Så kommer det inte vara nästa år, sa 18-faldige majorvinnaren.
– Nästa år flyttas BMW PGA Championship till hösten och det kommer att spelas två färre tävlingar på European Tour nästa år. Så det finns ingen anledning till att vi kommer ha ett sämre startfält nästa år.


Text: Jesper Johansson • 2018-05-30
TournyttJack NicklausPGA ChampionshipPGA TourTournyttUS Open
Scroll to Top