BMW PGA Championship – Day Three

Tournytt

Kinhult och Ridderström tar rejäla kliv

Marcus Kinhult slutade delad tolva på Wentworth. Louise Ridderström vann på Symetra Tour. Framgångarna syns på världsrankingen.

Text: Jesper Johansson • 2018-05-28 Uppdaterad 2019-12-12

Våren har varit snäll mot våra svenska elitgolfare. Sedan Pernilla Lindbergs dramatiska seger i majortävlingen ANA Inspiration har en spelare med svenskt pass lyckats vinna stora tävlingar – varje vecka. Totalt har det blivit tio segrar på nio veckor och kanske kan sviten fortsätta i veckan då den svenska eliten på damsidan ska spela US Open.

Svenska segersviten nu uppe i nio (!) veckor

Framgången på de stora tourerna syns också på världsrankingen.

Marcus Kinhult vann visserligen inte stortävlingen BMW PGA Championship. Men en delad tolfteplats gör att han klättrar från plats 196 till 173. Alexander Björk deltog också i tävlingen. Växjöspelaren slutade delad 27 och klättrar därmed två platser på världsrankingen och är nu rankad 76 i världen. Alex Norén, som slutade delad trea, tar också kliv på rankingen och är nu på plats 17.

Här är svensktoppen:

Kinhult och Ridderström tar rejäla kliv

Justin Rose, som vann på PGA Tour, klättrar och är nu på plats 3. Rory McIlroy klättrar också efter sin andraplats.

Här är toppen av herrarnas världsranking:

Kinhult och Ridderström tar rejäla kliv

Men det är inte bara de svenska herrarna som levererar för tillfället. Symetra Tour, LPGA tours undertour, domineras för tillfället av svenskor och för andra veckan i rad var det en svenska som vann. Jenny Haglund vann förra helgen. Den här gången var det Louise Ridderströms tur.

Här är svensktoppen:

Kinhult och Ridderström tar rejäla kliv

I toppen av världsrankingen är Inbee park fortfarande världsetta. Anna Nordqvist, som haft en tuff vår, tappar två placeringar.

Här är toppen av damernas världsranking:

Kinhult och Ridderström tar rejäla kliv

Text: Jesper Johansson • 2018-05-28
TournyttEuropean TourLouise RidderströmMarcus KinhultSymetra TourTournytt
Scroll to Top