AT&T Byron Nelson – Round Two

Tournytt

Scott fortfarande utanför US Open

Adam Scott slutade delad nia i AT&T Byron Nelson. Ändå räckte det inte för att nå topp 60 i världen, och därmed kvala in till US Open.

Text: Jesper Johansson • 2018-05-21 Uppdaterad 2019-12-12

Trots att Adam Scott avslutade med en birdie på det 72:a hålet lyckades australiern inte kvala in till US Open. Spelaren som deltagit i alla majors sedan 2001 riskerar fortsatt att missa årets upplaga av den stora tävlingen på Shinnecock Hills.

Han hade chansen att ta sig in i tävlingen genom en topplacering i helgens AT&T Byron Nelson. Men en delad niondeplats var inte tillräckligt.

Scott spelar med åtta år gammal driver

Scott var på plats 65 på världsrankingen inför tävlingen. Topp-60 i världen får en startplats i majorn. Efter tävlingen i Texas är han på plats 61.
– Jag försökte ta vara på de fina förhållandena i dag och jag gjorde ett ganska bra jobb. Men jag fick det inte riktigt att stämma, sa Scott efter sin 65-rond.
– Jag hade lite problem under helgen med att läsa greenerna bra nog för att få det att klicka. Men min känsla är att alla hade de problemen utom Marc Leishman och Aaron Wise. De här greenerna är ganska svårlästa.

Så ska Scott behålla sin majorsvit

I och med att Adam Scott precis missade kvalgränsen till majortävlingen kommer forne världsettan att spela vidare de närmaste veckorna för att återigen försöka ta sig till rätt sida 60-strecket.
Nästa kval dras 11 juni.
Det är tre tävlingar kvar till 11 juni och Scott planerar att spela samtliga om det behövs. Men 37-åringen tar en tävling i taget.
– Jag spelar nästa vecka och förhoppningsvis gör jag det riktigt bra. Då kan jag ge mig själv lite andrum och kanske få en veckas vila för att på bästa sätt förbereda mig för majorn. 

Adam Scott spelar kommande veckas tävling i Fort Worth som han vann 2013.


Text: Jesper Johansson • 2018-05-21
TournyttAdam ScottPGA TourTournyttUS Open
Scroll to Top