THE PLAYERS Championship – Final Round

Tournytt

Simpson höll undan trots dubbelbogey på 72:a

Segrare igen efter år av puttbekymmer.

Text: Martin Strömberg • 2018-05-14

Webb Simpson gick ut sista ronden av Players Championship med en sjuslagsledning.

Den krympte till fyra mitt i ronden men i slutänden kunde han kosta på sig en dubbelbogey på det 72:a hålet och ändå vinna med fyra.

– Det här betyder allt för mig, det känns som om det är min första seger igen, sa en lycklig Simpson.

Det var en imponerande uppvisning i kyla sista ronden, åtminstone på utsidan. Alla vet hur fort det kan gå om det börjar bli motigt i golf men Simpson höll sig till planen även om det var spänt inombords. Han valde att gå till Starbucks och dricka sitt morgonkaffe precis som han gjort alla tävlingsdagar och väl på banan så spelade han konservativt på de tuffa hålen och försökte utnyttja par-femmorna.

– Det är lättare på en torsdag att spela slag för slag än när man leder en söndag men när jag såg bollen på green på 17:e så kunde jag slappna av och börja fira inombords.

 

 

Simpson tog sin första seger i Wyndham Championship 2011 och när han vann US Open året därpå spåddes han en stor framtid.

Sedan kom regeländringen för ankrade putters och allting gick i stå. Simpson gick ett år och kunde inte anpassa sig, men förra året fick han ett tips från kollegan Tim Clark om att prova ett nytt grepp, sedan dess har spelet på greenerna släppt.

– Jag hade svårt att anpassa mig och jag tycker fortfarande att regeländringen var fel väg att gå. Men nu puttar jag bättre än någonsin och har aldrig haft så bra självförtroende på green.

Segermarginalen till tvåorna Charl Schwartzel, Jimmy Walker och Xander Schauffele blev fyra slag.

Simpson höll undan trots dubbelbogey på 72:a

Text: Martin Strömberg • 2018-05-14
TournyttCharl SchwartzelJimmy WalkerPGA TourTournyttTPC SawgrassWebb SimpsonXander Schauffele
Scroll to Top