THE PLAYERS Championship – Preview Day 2

Tournytt

Players Championship har starkare startfält än majortävlingar

Players Championship har ett så starkt startfält att tävlingen är mer värdefull att vinna än Masters Tournament – om man ser till rankingpoäng.

Text: Jesper Johansson • 2018-05-09 Uppdaterad 2019-12-12

The Players Championship brukar anses vara “den femte majortävlingen”. Efter The Open, US Open, The Masters och PGA Championship har tävlingen på TPC Sawgrass bäst startfält. Faktum är att startfältet är så starkt – att tävlingen ger mer rankingpoäng än en majortävling – och är likvärdig med en annan.

Tävlingens likhet med majors syns också ekonomiskt. Tävlingen har en lika stor prissumma som Masters Tournament. Totalt spelar proffsen om 97 miljoner kronor.

Rekordstor prissumma i årets Players Championship

Men hur var det med rankingpoängen då? Jo, eftersom ett så stort antal världsstjärnor spelar Players Championship är fältets styrka i paritet med US Open – och högre än Masters Tournament. Därmed finns det mer rankingpoäng att hämta här än i Masters och ungefär lika många som i US Open.


Nosferatu på Twitter skriver om golfens världsranking. Han meddelar där att startfältet i årets upplaga av Players Championship för tillfället är det starkaste sedan 2005 – och därmed skulle kunna passera US Open när säsongen summeras.


Då startar svenskarna i Players Championship


Text: Jesper Johansson • 2018-05-09
TournyttPlayers ChampionshipTournyttTPC Sawgrass
Scroll to Top