Tournytt

Stenson och Rose fem slag efter

"Frustrerande resultatmässigt"

Martin Strömberg • 2018-04-28

 

Efter 65 slag (-7) i första dagens fyrboll-bästboll var det dags för foursome andra ronden av Zurich Classic i New Orleans. Det var relativt höga scorer och det svensk-engelska laget klättrade åtta placeringar efter 71 slag (-1).

– När man har de här små pitcharna eller känsliga slagen runt green med Bermudagräs och inte slår dem perfekt, då händer det inte mycket. Vi lämnade några slag därute, helt klart, sa Stenson efteråt.

Det blev fyra birdies och tre bogeys i kortet efter att mamn bland annat behövt fem slag i från 15 meter på korta sjunde hålet, en par-femma.

– Vi har inte haft något flyt ännu, vi har inte satt några långputtar eller chippar. Med tanke på det är det ganska bra att vara åtta under par och kan vi spela lite renare under helgen så ska vi kunna utmana, sa Rose.

 

 

Så funkar veckans lagtävling på PGA Tour

 

I ledningen finns paret med amerikanerna Michael Kim och Andrew Putnam (62-69) och de är ett slag före Kevins Kisner och Scott Brown (62-70).

Stenson är enda svensk som får spela hela tävlingen. Titelförsvarande Jonas Blixt och Cameron Smith missade kvalgränsen efter att ha gått på 76 slag i foursomen efter 65 slag första ronden. 

David Lingmerth och Danny Lee missade kvalet med ett enda slag efter 68-72. 

Under lördagen väntar ännu en fyrboll-bästboll innan tävlingen avslutas med en foursome-rond på söndag. Tredje ronden spelar Stenson/Rose tillsammans med Masterssegraren Patrick Reed och hans spelpartner Patrick Cantlay.

 

Stenson och Rose fem slag efter
Scroll to Top