The Masters – Round Two

Tournytt

Scotts svit hotad – kan missa US Open

Bara Sergio Garcia har spelat fler majors i rad än Adam Scott. Men om australiern inte presterar under våren riskerar hans 67 tävlingar långa svit att brytas.

Text: Jesper Johansson • 2018-04-19 Uppdaterad 2019-12-12

För första gången sedan 2011 spelar Adam Scott veckans Valero Texas Open. Australiern har som vana att spela väldigt få tävlingar under våren och tidigare har han från år till år valt att hoppa över samtliga tävlingar mellan Masters Tournament och Players Championship på TPC Sawgrass.

Men inte i år.

Majorvinnaren har nämligen en 68 anledningar att spela till sig en plats i årets US Open, som han för tillfället är utanför.

Sedan The Open 2001 har Adam Scott spelat i samtliga 67 majortävlingar. För att det ska bli en 68:e start krävs det ett antal fina resultat under våren. Tidigare världsettan är nämligen rankad 59 i världen för tillfället.
– Förhoppningsvis kan jag fortsätta där jag lämnade det under Masters, vilket var väldigt stabilt, för att få lite medvind i spelet då jag saknat det hela året, sa Scott inför veckans Valero Texas Open.
– Jag ska försöka spela fyra fina rundor och få ut det mesta av mitt spel.

Scotts nye son döps efter golflegend

Under våren har Adam Scott slutat topp-20 vid två tillfällen men han har inte varit topp-10 sedan FedEx St. Jude Classic i juni 2017.
– Jag jobbar hårt för att finjustera mitt spel och se var jag är och identifiera vad som gör att jag inte når bättre resultat. Jag vill ändra det, jag måste ändra något. Annars bir det att jag fortsätter göra samma misstag.

Men vad är det som har strulat för Scott då? Enligt statistiken är det puttningen som måste bli bättre.

Australiern är rankad femma I strokes gainded tee-till-green. Hans puttning är rankad 194 på PGA Tour. Scott vann två tävlingar med en “normal” putter 2016 men har förutom det haft stora problem sedan långa putters blev förbjudna att ankra vid bröstet.
– Förhoppningsvis kan jag göra en snabb vändning och få spelet att gå åt rätt håll för jag är säker på att jag kan ha en fin avslutning på året.
– Min bollträff är precis som den ska vara och jag gillar var mitt närspel är. Jag behöver bara lite momentum på greenerna.

Adam Scott säger att han puttar fint under träningspassen men at något händer när det är tävling.
– Jag måste få det att hända här ute, säger Scott och syftar på PGA Tour.

För att kvala in till US Open måste Adam Scott vara 60 i världen eller bättre antingen 21 maj eller 11 juni.


Text: Jesper Johansson • 2018-04-19
TournyttPGA TourTournyttUS Open
Scroll to Top