Tournytt

”Nu mår jag bättre”

Azahara Munoz spelar fin golf på LPGA Tour. Nu berättar spanjorskan att hon varit sjuk men återigen börjar få energi – och därmed spelar bättre.

Jesper Johansson • 2018-04-17

I helgens Lotte Championship slutade Azahara Munoz tvåa, fyra slag bakom vinnande Brooke Henderson. Spanjorskan har startat året starkt och inte missat en enda cut på sju försök. Men det kunde vara en helt annan än den vi ser på banorna nu.

Efter rundan berättade Solheim Cup-spelaren att hon haft problem med en sköldkörtel.
– Jag har inte sagt något men jag har haft en hel del problem med hälsan.

Allt började 2015 då hon opererade en ömmande handled. Det var en lyckad operation men i samband med den fick spelaren nya problem.
– Det kändes som att jag inte hade någon energi men jag trodde att det bara var så jag var. Jag har alltid varit lite låg på energi. Men jag fick också mycket ångest och tappade massor av hår och då började jag inse att jag var sjuk.

Till slut fick spanjorskan alltså veta att det var sköldkörtlarna som var problemet. Munoz är tacksam att hon nu medicinerats för problemen.
– Det tog ganska lång tid att få rätt mediciner. Jag var tvungen att ta ganska mycket och jag fick öka dosen långsamt.
– Nu mår jag bättre. Jag har betydligt mer energi. Innan var jag så sliten att jag knappt kunde göra något alls. Jag tror att jag mår nu som jag brukade göra innan, och det är jag exalterad över.

Scroll to Top