Open de Espana – Day Three

Tournytt

Sturehed: “Kände mig ganska avslappnad”

Henric Sturehed flyger fram i Open de España. Inför söndagen ligger Sturehed på en delad tredje plats, två slag bakom ledaren Paul Dunne.

Text: Erik Hallberg • 2018-04-14 Uppdaterad 2019-12-12

Henric Sturehed visade upp ett riktigt fint spel under lördagen. Åtta birdies, varav fem under de första nio hålen, talar sitt tydliga språk.

– Jag hade en bra känsla i dag, jag kände mig ganska avslappnad, säger Henric Sturehed till svenskgolf.se/wp.

Sturehed menar att utslagen var en nyckel till en låg score.

– Jag förbättrade teespelet i dag. Jag fick ut mina drives på fairway även om träffarna inte alltid var de bästa. Överlag fick jag ihop helheten i dag, även wedgear och korta järn fungerade som de skulle.

Ett slag som stack ut lite extra var en sänkt chipp på det nionde hålet. Se chippen här.

Sammanlagt gick Sturehed runt på 66 slag, sex under par. Totalt ligger svensken 15 under par vilket räcker till en delad tredje plats, två slag bakom ledande Paul Dunne.

Henric Stureheds scorekort:

Sturehed:

Inför Open de España hade Sturehed aldrig klarat en kvalgräns på Europatouren, nu är han med och kämpar om segern. Sturehed menar att han haft slagen i sig tidigare men att scoren ofta uteblivit.

– Jag tycker jag har spelat okej den senaste tiden men jag har haft svårt att scora. Jag har missat en del på fel sida men jag har alltid trott på mig själv. Jag har vetat att när jag spelar bra så har jag möjlighet att vara med där uppe.

Under söndagen kan Sturehed förvänta sig riktigt mycket publik då han kommer att spela tillsammans med tävlingens stora affischnamn, och världsfyran, Jon Rahm. 

– Det ska bli fantastiskt roligt. Det är ju bara roligt ju fler som är där och tittar. Sen är Jon en fantastiskt duktig spelare också, så det ska bara bli kul, säger Sturehed.

Näst bäste svensk är Alexander Björk på en delad 17:e plats. Björk gjorde en fin rond under lördagen då han gick runt på 68 slag, fyra under par.

Toppen av leaderboarden:

Sturehed:

Text: Erik Hallberg • 2018-04-14
TournyttEuropean TourHenric SturehedTournytt
Scroll to Top