Tournytt

Tigers reservputter såld – för 370 000 kronor

På en auktion såldes Tiger Woods tidigare reservputter för en enorm summa.

Jesper Johansson • 2018-04-13

Tiger Woods har använt sig av en Scotty Cameron Newport 2 GSS-putter vid 13 av hans 14 majorvinster. Den är tillbaka i bagen sedan Nike meddelade att de inte skulle tillverka utrustning längre och kanske har det varit en bidragande faktor till hans fina comeback. 

TV: Se Tiger sänka en 21,6 meter lång monsterputt

Men amerikanen har (eller hade) fler putters om något skulle hända med hans favorit. En av dem fanns ute för auktion under våren och såldes för – 370 200 kronor.

Puttern från 2001 såldes för den galna summan och enligt Green Jacket Auctions, som anordnade auktionen finns bevis på att den är äkta.
”Den här puttern komer med ett certifikat från Scotty Cameron som beskriver puttern: ´Gjord för Tiger Woods, GSS Newport II med ovanlig vertikal stämpling och siktespunkt´. Till puttern ingår också ett andra brev från 2003 på Scotty Camerons egna brevpapper där det står att puttern var gjord som en backup för Tiger Woods”. 

Vem som köpt puttern är oklart men om du ser någon på en green som sätter puttar likt den här kan det kanske vara just Tiger Woods tidigare reservputter som luftas på det kortast klippta gräset.

Scroll to Top