Tournytt

Stenson: ”En hel del positivt”

Slutade delad sexa när Poulter säkrade plats på Augusta

Martin Strömberg • 2018-04-02

Det blev visserligen ingen seger i Mastersgenrepet.

Men Henrik Stenson kan ändå lämna Houston och styra kosan hem mot Florida med ett ganska belåtet leende, han fick ett bra formbesked.

– Det var en hel del positivt överlag men det känns som att jag lämnade mycket slag därute och jag missade för mycket puttar den här veckan, säger Stenson till svenskgolf.se/wp.

Det långa spelet såg riktigt bra ut och under sista ronden träffade Stenson alla 18 greenerna. Det blev 69 slag för ronden efter fem birdies och två treputtsbogeys från långt avstånd.

Totalt landade han på 14 under par och en delad sjätteplats och nu väntar några dagar med träning hemma i Lake Nona för svensken som åker till Augusta på tisdagen.

– Det är ju inte så myclet tid att träna på nu men vi får väl se om vi kan försöka putsa några procent till på torsdag, säger Stenson.

Stenson var fem slag bakom segraren Ian Poulter, som i sin tur först räddade sig till särspel via en mäktig birdie på det 72:a hålet, sedan avgjorde direkt mot unge amerikanen Beau Hossler.

Segern innebär att Poulter säkrade en plats i nästa veckas major, Masters på Augusta, och vad han tyckte om det kan ni se i klippet här nedanför.

Segern var Poulters första sedan han vann i Shanghai 2012.

 

 

 

Scroll to Top