5de414b72efdd

Tournytt

Lindberg urstark i mörkret

Särspelet fortsätter på måndagen

Text: Martin Strömberg • 2018-04-02 Uppdaterad 2019-12-12

Svenska Pernilla Lindberg gick ut med en treslagsledning sista dagen av ANA Inspiration.

Men den sista ronden av årets första majorskulle bli en lång prövning för svenskan. Hon inledde med att missa sina drives och ledningen var borta redan efter två tidiga bogeys på de tre inledande hålen.

Sedan stabiliserade sig spelet och Lindberg hängde sig kvar i toppen, inte sällan tack vare räddade par med puttern och en positiv attityd.

Med några hål kvar av finalronden hade fortfarande en mängd spelare segerchans men när sydkoreanskan Inbee Park och amerikanskan Jennifer Song båda avslutade med birdie för att ta sig till 15 under par, låg pressen på Lindberg att göra detsamma för att ta sig med till särspel.

Då visade Pernilla Lindberg verkligen vad hon är gjord av och satte upp sitt tredjeslag till en knapp meter och rullade också hon i sin birdie.

Det blev 71 heroiska slag sista ronden för Lindberg.

I särspelet, som spelades på 18:e hålet delade de tre spelarna två omgångar på par innan både Inbee Park och Pernilla gjorde birdie på tredje försöket och så var det bara två spelare kvar.

Efter ytterligare en vända i mörker med strålkastare tända runt green stod det klart att avgörandet tvingades skjutas upp till måndagen.

Klockan 17 svensk tid ska Inbee Park och svenska Pernilla Lindberg fortsätta sin mäktiga batalj om segern i ANA Inspiration.

Det kan bli Parks åttonde major eller svenskans första.


Text: Martin Strömberg • 2018-04-02
TournyttInbee ParkJennifer SongLPGA TourPernilla LindbergTournytt
Scroll to Top