Houston Open – Round Two

Tournytt

Bogeyfri Stenson skuggar täten i Houston

Mastersformen ser god ut

Text: Martin Strömberg • 2018-03-31 Uppdaterad 2019-12-12

Mastersformen ser ut att vara i antågande också för Henrik Stenson.

Efter Alex Noréns fina tredjeplats i matchspelet förra veckan är det Henriks tur att låta spelet tala under den här veckans Houston Open.

På en extremt komprimerad ledartavla hittar vi Henrik Stenson på en delad elfteplats efter 36 hål och han är bara tre slag bakom ledande Beau Hossler.

– Jag behöver bygga lite förtroende och det positiva är att också de svingar som inte känns perfekta startar på rätt linje och att puttningen fortsätter att kännas bra, sa Stenson efter första ronden.

 

Bogeyfri Stenson skuggar täten i Houston

Andra ronden såg ut ungefär som den första men med något bättre precision från tee, ett par färre greener träffade och något bättre puttning. Totalt blev det två birdies, en eagle och resten par för 68 slag.

– Puttningen var lite vassare idag men det fanns en hel del kvalité i det långa spelet fortfarande. Jag är väl inte helt där jag vill vara men det tuffar på i rätt riktning, sa Stenson efter andra raka 68:an.

Och hans relativt lugna spelschema under inledningen av säsongen ska ge utdelning under sommaren och hösten.

– Jag känner mig ganska utvilad nu vilket är viktigt inför Augusta och resten av säsongen då det kommer att bli många tävlingar från Players och framåt.

Bland övriga namn i toppen i Houston kan nämnas Stensons spelpartner de första två dagarna, Rickie Fowler, som är delad tvåa på tio under par samt Jordan Spieth som är delad sexa på nio under.

De båda amerikanska stjärnorna verkar därmed också ha vettig ordning på prylarna inför nästa veckas major.

Den andra svensken i fältet, Jonas Blixt, missade tyvärr kvalgränsen efter 70-74.

 

Bogeyfri Stenson skuggar täten i Houston

Text: Martin Strömberg • 2018-03-31
TournyttBeau HosslerHenrik StensonJordan SpiethPGA TourRickie FowlerTournytt
Scroll to Top