Blue Bay LPGA – Day 2

Korda-systrarna: Tiger vet vilka vi är!

På en presskonferens inför veckans LPGA Tour-tävling berättade systrarna Jessica och Nelly Korda om Tiger Woods betydelse under deras uppväxt och den gången de träffades.

Text: Jesper Johansson • 2018-03-15 Uppdaterad 2019-12-12

LPGA Tour-systrarna Jessica och Nelly Korda höll en gemensam presskonferens inför Bank of Hope Founders Cup som spelas i veckan. De båda fick, förstås, frågor om sitt eget spel och deras fina säsongsinledning men samtalet avslutades med en diskussion kring Tiger Woods.

Jessica Korda berättade på presskonferensen att hon sprang på Tiger Woods och Rory McIlroy på golfklubben Medalist förra året.
Hon blev förvånad över att Tiger Woods visste vilka systrarna Korda var och deras vadslagning om vem som skulle komma högst upp på säsongsrankingen.
– Jag tappade det helt när jag såg honom efter att säsongen var slut. Vi spelade på Thanksgiving och jag gick in i huset vid hål nio och Tiger frågade ”Så, vem var det som vann?
– Jag svarade frågande: ”pratar du med mig?”
– Han sa ”ja” och jag svarade att det var jag som vann.
Då frågade Tiger Woods ”Vad vann du?” och jag svarade en handväska, sa Korda.
– Sedan sa Rory McIlroy: ”Det är precis vad vi spelade om, eller hur Tiger?” Då tyckte jag att det var lite underligt.

Svensk Golf podcast: Tiger, Tiger, Tiger


Stadig säsongsdebut

Efter det mötet ringde Jessica Korda sin syster Nelly och förklarade att Tiger Woods vet vilka de två är.
– Det är verkligen häftigt för det är den stora golfhjälten.

Nelly Korda sa att hon inte kunde slita sig från TV-sändningen av Valspar Championship där Tiger Woods slutade delad tvåa.
– Det är en helt annan känsla när du tittar på golf och Tiger Woods spelar. Jag kan inte ens beskriva det, sa 19-åringen.

Jessica Korda försökte förklara:
– Det är som att vi är Tigers barn. Vi har alltid sett honom spela. Vi har alltid sett honom slå de där slagen. Han är vår stora idol.


Text: Jesper Johansson • 2018-03-15
Tournytt19:e håletJessica KordaLPGA TourNelly KordaTiger WoodsTournytt
Rulla till toppen