Tournytt

”Bones” avslöjar Mickelsons taktik på Augustas hål 12

Man ska anpassa sin klubba efter vinden. Eller så gör man som Phil Mickelson och Jim "Bones" Mackay.

Jesper Johansson • 2018-03-02

Att Phil Mickelson varit framgångsrik på Augusta National är en underdrift. Amerikanen har lämnat den klassiska tävlingen med en grön segerkavaj vid tre tillfällen.

Hans caddie under alla dessa segrar, Jim ”Bones” Mackay, berättade nyligen för Golf Channel om deras speciella taktik på Augusta Nationals klassiska par 3-hål, döpt till Golden Bell.

”På Augusta måste du inte putta så bra”


9 anledningar att älska The Masters


Därför är Augustas hål 12 så svårt

Det svåra par 3-hålet är ökänt för sina svåra vindförhållanden och många har här förlorat sina chanser att vinna majortävlingen (till exempel Jordan Spieth 2016).

När Phil Mickelson och ”Bones” Mackay stod på hålets tee anpassade de dock inte utrustningen efter vinden. De gjorde istället precis tvärtom.
– Vi kallade det för ”vänta på din vind”. Det handlar om att den vind man söker för en viss klubba nästan alltid kommer om man väntar tillräckligt länge – då vinden kan komma från alla håll.
– Så vi valde en klubba för en viss vindriktning och väntade sedan på att den vinden skulle dyka upp. Ibland fick vi vänta i fem sekunder på rätt vind. Ibland fick vi vänta en minut. Men det fungerade alltid – till slut dök rätt vind upp, sa Mackay.

Scroll to Top